Переривчасте голодування: яких поживних речовин вам може не вистачати

Переривчасте голодування – спосіб харчування, який допомагає схуднути та підтримати здоров’я. Зараз воно набуває все більшої популярності, його починають практикувати багато людей по всьому світу. Його суть полягає в тому, що їсти можна тільки в певні години дня, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

І хоча переривчасте голодування стає популярним навіть серед знаменитостей, воно може стати причиною недоотримання поживних речовин та виснаження їх запасів в організмі. Тому надзвичайно важливо простежити, аби ваші страви містили чотири поживні речовини:

Магній. Магній допомагає підтримувати основні неврологічні функції і забезпечує надходження сигналів від органів до мозку. Тому для нормального функціонування організму важливо, щоб у вас не було дефіциту магнію. Також, достатній рівень магнію гарантує, що під час “голодних” годин ви не відчуватимете знесилення та що у вас не виникне м’язових спазмів під час напруженої фізичної роботи.

Вітамін D. Вітамін D – одна з найважливіших поживних речовин для нашого організму. Він бере участь у формуванні імунітету, зміцненні кісток та утворенні м’язової тканини. Якщо ви не проводите достатньо часу на свіжому повітрі, простежте, аби ви могли отримати рекомендовану добову норму вітаміну D з продуктів харчування. Якщо ж багаті на вітамін D продукти недоступні, можна скористатись добавками.

Залізо. Залізо – це важливий мінерал, який бере участь у виробленні еритроцитів, що транспортують кисень по всьому організму та забезпечують його ефективну роботу. Якщо у вас дефіцит заліза, переривчасте голодування вам, швидше за все, не підходить. М’язи та органи не засвоюють поживні речовини, як годиться, ви можете відчувати слабкість, мати проблеми з травленням та імунітетом. Це може переважити всі плюси, які дає переривчасте голодування. До того ж, дефіцит заліза зустрічається навіть у розвинених країнах, особливо до нього схильні жінки та діти. Тому потрібно ретельно стежити, щоб у вашому раціоні були багаті на залізо продукти. Також важливо отримувати достатню кількість вітаміну С, який сприяє кращому засвоєнню заліза.

Жирні кислоти омега-3. Омега-3 кислоти – це ще одна поживна речовина, якої бракує багатьом людям. Вони необхідні для здоров’я серцево-судинної системи, очей та мозку. Регулярне вживання продуктів з жирними кислотами омега-3 допомагає знизити ризик депресії, тривожності та хвороб серця.

Звісно, найкраще отримувати всі ці поживні речовини саме з продуктів харчування, але в деяких випадках можуть знадобитись дієтичні добавки. Більшість із них водорозчинні, тому найкраще приймати їх за 30 хв до їжі, або через 2-3 години після неї. Вони не містять цукру та калорій, тому ви можете приймати їх навіть у ті години, в які ви не вживаєте їжу.

Тому, якщо ви збираєтесь практикувати переривчасте голодування, переконайтесь, що у вашому раціоні є всі поживні речовини, що ви їсте достатньо та регулярно виконуєте фізичні вправи. Тоді ви отримаєте найкращий результат.

Поділись


Новини партнерів