Якісне взуття не завжди може бути виготовлене з натуральної шкіри або іншого дорогого матеріалу. Навіть пара із синтетичної тканини може прослужити довго, якщо за нею добре доглядати. Сьогодні існує безліч спеціальних засобів для чищення, фарб і лаків для туфель і черевиків, і навіть спеціальні засоби для прання кросівок. Однак, чим інтенсивніше носиться взуття, тим швидше воно прийде до того вигляду, коли привести його до належного стану власними силами вже не є можливим. Якщо в побутових умовах з проблемою не впоратися, хімчистка взуття – це саме те, що потрібно, щоб повернути улюбленій моделі колишню привабливість.

Коли потрібна хімчистка?

Очевидним є той факт, що тривалий термін використання взуття не додає його зовнішньому вигляду акуратності. Чим довше воно використовується, тим більше бруду накопичується на його поверхні, незалежно від того, синтетика це чи інший матеріал. Якщо за взуттям не доглядали належним чином, воно досить швидко втратить свій початковий вигляд. Звернення до хімчистки допоможе виправити становище – таким чином можна буде не тільки провести очищення, а й продовжити термін використання.

Хімчистка для взуття рекомендується, якщо черевики довго побули, наприклад, у приміщенні з високим рівнем вологості. Це сприяє розмноженню бактерій, які призводять до виникнення цвілі не тільки на поверхні, а й усередині взуття. Другий варіант навіть більше небезпечний для здоров’я, адже власник ризикує заразитися грибком шкіри або нігтів.

У хорошій хімчистці відповідальні співробітники

Компанія, яка піклується про клієнтів і свою репутацію, використовує для кожної взуттєвої пари суто індивідуальний підхід. Спосіб чищення залежатиме не тільки від матеріалу основи, а й від великої кількості інших чинників. Так, хімчистка старих кросівок та замшевих черевиків буде відрізнятись. Важливо розуміти, що мета фахівців цієї галузі полягає не просто у виведенні плям, а в тому, щоб повернути черевикам первозданний вигляд або хоча б максимально наближений до нього. При цьому в обов’язковому порядку мають бути збережені всі експлуатаційні якості. У хімчистку можна відносити взуття з таких матеріалів, як:

  • замша;
  • шкіра;
  • нубук;
  • натуральні та штучні тканини.

Крім того, варто враховувати, що і терміни виконання роботи можуть відрізнятися, залежно від тяжкості проблеми та обраного методу. Так, одну пару можна привести до ладу за день-два, а для іншої може знадобитися і цілий тиждень. Так чи інакше, результат безперечно вартий того, щоб почекати, адже після обробки чобітки або туфлі точно стануть як нові. Плюс, позбудуться неприємного запаху, який встиг накопичитися за час носіння.

Як здійснюється чищення взуття в хімчистці

На відміну від одягу, хімчистка взуття зазвичай проводиться вручну. Хоча це може бути непросто, але тільки так можна максимально якісно виконати поставлене завдання. Крім того, такий підхід дає змогу фахівцеві тримати весь процес під особистим контролем. Особливо це важливо, якщо на чистку віддали брендові моделі з дорогого або навіть екзотичного матеріалу. У подібних випадках помилки неприпустимі.

Перш ніж почати безпосередню чистку взуття, працівник в обов’язковому порядку робить пробу очисної речовини на взаємодію з конкретним матеріалом. Це дасть гарантію, що тканина не злиняє і не зіпсується. У якісній хімчистці модель не просто очистять – їй також повернуть колишню форму, позбавлять неприємного запаху і знезаразять. Якщо хочеться зберегти привабливий вигляд улюбленої пари, варто звертатися в хімчистку, не чекаючи того моменту, коли взуття повністю втратить свій колишній вигляд.