Експерти назвали популярний продукт, який не можна вживати гіпертонікам

Різні фактори ризику від надмірної ваги до куріння можуть закласти основу для високого кров’яного тиску, також відомого як гіпертонія. Як і в багатьох інших випадках, ваша дієта також відіграє величезну роль. Що ще гірше, однією з найпоширеніших причин гіпертонії є популярний інгредієнт, який обов’язково знайдеться у вашій кухонній шафі.

Сіль — найпопулярніша приправа. На відміну від інших спецій та трав, люди не відчувають нелюбові до солі, що робить цю приправу незамінним інгредієнтом. У той час як сіль може зберегти оброблені продукти і надати аромату свіжим інгредієнтам, ваш кров’яний тиск не дуже вам за це подякує.

Вживання дуже великої кількості солі є «найсерйознішою причиною» високого кров’яного тиску.

«Причина, через яку пікантний ароматизатор підвищує кров’яний тиск, полягає у затримці води. Сіль змушує ваше тіло утримувати воду. Якщо ви їсте її занадто багато, зайва вода в крові означає додатковий тиск на стінки судин, підвищуючи кров’яний тиск. Якщо у вас вже є високий кров’яний тиск, надто багато солі підвищить його ще більше, і це може означати, що будь-які ліки від кров’яного тиску, які ви приймаєте, не працюють так, як належить», – каже сімейний лікар Тетяна Захарова.

На щастя, скорочення в раціоні звичайних побутових інгредієнтів є одним із найпростіших способів знизити швидкість засвоєння солі. Зниження її споживання «дуже швидко, навіть протягом кількох тижнів, матиме вагоме значення».

Дорослі повинні споживати менше шести грамів солі щодня. Але поки не спішіть ховати сільничку в кухонній шафі.

«Більшість солі, яку ми їмо, прихована в продуктах, які ми купуємо у готовому вигляді, таких як хліб, печиво, сухі сніданки, соуси та приправи, а також готові страви та їжа на виніс».

Поділись


Новини партнерів