Експерти Національного інституту сільськогосподарських досліджень Франції з’ясували, що регулярне вживання грейпфрутового соку може суттєво знизити ризики проблем із серцем та судинами.
Про це пише The Daily Mail.
Експерти відзначають: це не стосується пакетованого соку з магазину, позитивний ефект має тільки свіжий сік. У такому напої містяться флавони – це корисні органічні сполуки, за рахунок яких досягається лікувальний ефект напою.
У дослідженні французьких учених взяли участь 48 жінок віком від 50 до 65 років. Вони не мали явних проблем зі здоров’ям, але всі вони входили до групи ризику серцево-судинних захворювань. Половина жінок щодня випивала по 340 мл грейпфрутового соку, а решта пили такий же напій, але без органічних речовин. За кілька місяців групи помінялися місцями.
Усього дослідження тривало 6 місяців. Після цього вчені оцінили вплив вживання грейпфрутового соку на організм. Зокрема фахівці оцінили еластичність судин жінок. Дослідження показало, що фреш позитивно вплинув стан кровоносних судин учасниць експерименту. А у жінок, які вживали сік без флавононів, жодних змін не спостерігалося.