Вчені з’ясували: грейпфрутовий сік запобігає розвитку серцевих хвороб

Експерти Національного інституту сільськогосподарських досліджень Франції з’ясували, що регулярне вживання грейпфрутового соку може суттєво знизити ризики проблем із серцем та судинами.

Про це пише The Daily Mail.

Експерти відзначають: це не стосується пакетованого соку з магазину, позитивний ефект має тільки свіжий сік. У такому напої містяться флавони – це корисні органічні сполуки, за рахунок яких досягається лікувальний ефект напою.

У дослідженні французьких учених взяли участь 48 жінок віком від 50 до 65 років. Вони не мали явних проблем зі здоров’ям, але всі вони входили до групи ризику серцево-судинних захворювань. Половина жінок щодня випивала по 340 мл грейпфрутового соку, а решта пили такий же напій, але без органічних речовин. За кілька місяців групи помінялися місцями.

Усього дослідження тривало 6 місяців. Після цього вчені оцінили вплив вживання грейпфрутового соку на організм. Зокрема фахівці оцінили еластичність судин жінок. Дослідження показало, що фреш позитивно вплинув стан кровоносних судин учасниць експерименту. А у жінок, які вживали сік без флавононів, жодних змін не спостерігалося.

Поділись


Новини партнерів