В останні десятиліття шорти впевнено увірвалися до списку модних трендів, хоча протягом тривалого часу міцно асоціювалися виключно з дитячою чи спортивною тематикою. Тепер улітку навіть на ділових переговорах можна зустріти солідних чоловіків у такому одязі. Стильні шорти чоловічі на сайті BREND OUTLET завжди знаходяться у ТОПі пошуку.

Шорти бувають різні

Разом із популярністю цього предмету гардероба зростає і різноманітність стилів:

  • класичні спортивні;
  • джинсові різних фасонів та довжини;
  • бермуди – короткий класичний варіант;
  • вільні карго з накладними кишенями;
  • чинос із брючної тканини.

Бермуди та чинос у поєднанні з сорочкою поло виглядають демократично та цілком доречно навіть на офіційних заходах. Карго або джинсові шорти стануть кращим рішенням для пікніків, походів та прогулянок. Головне – правильно підібрати модель.

Критерії вибору шортів

Будь-який одяг завжди купують з певною метою. Знаючи, куди річ буде «вигуляна», простіше визначитися з її стилем. Яскраві та дешеві чоловічі шорти ідеальні для дому, спортивних тренувань, відпочинку, Більш дорогі варіанти із якісної брючної тканини будуть гарними навіть на світській тусовці. Але, крім цього, необхідно врахувати низку параметрів:

  • ширина залежить від стилю та індивідуальних вподобань, однак, слід пам’ятати, що шорти візуально збільшують об’єм стегон;
  • довжина – класичні шорти чоловічі мають довжину на 5-7 см вище або на 2-3 см нижче колін, але дизайнери поступово зміщують ці кордони;
  • деталі – накладні кишені, заклепки та інші елементи дизайну створюють повсякденний образ та не підходять для офіційних заходів;
  • однотонні забарвлення – це класика чоловічого одягу, але яскраві бермуди дуже популярні для відпочинку;
  • матеріал – тканина повинна бути легкою; найкраще для шортів підходить бавовна з домішкою синтетичних волокон.

Правильні моделі допоможуть приховати недоліки фігури, зорово додати або зменшити зріст. Вони чудово поєднуються з футболками, поло, сорочками з короткими рукавами та майками. Гарне взуття під шорти – кросівки, сандалі, кеди, мокасини. Як аксесуари до виробів неперевершено виглядають плетені або текстильні ремені, сумки в стилі мінімалізм. Завершить образ елегантний капелюх трилбі або із соломки з вузькими полями.

Однак, є кілька деталей костюма, з якими чоловічі шорти не комбінуються. Це насамперед класичний костюм з краваткою чи метеликом. Не варто одягати шкарпетки разом даним предметом гардероба. Крім того, потрібна обережність при поєднанні елементів із принтом. Якщо на шортах є малюнок, то футболка чи сорочка повинні бути монохромними.