На вулиці нарешті помітні перші ознаки потепління та наближення весни. Це означає, що можна потихеньку відкладати теплі чоботи, куртки та шапки трохи далі в шафу й переміщувати на передній план більш легкі речі.

І особливо приємно нарешті перевзутися з важкеньких шкіряних чоботів чи навіть спортивних моделей зимового взуття у легкі та пружні кросівки, кеди, лофери, мокасини. Нога в них не втомлюється, навіть якщо цілий день провести на ногах, пораючись із силою-силенною повсякденних клопотів. Але тільки в тому разі, якщо ми говоримо про оригінальні пари відомих брендів. Купити такі в Україні можна, наприклад, на сайті https://ostriv.ua/ або ж через офіційні інтернет-магазини кожного виробника. Але це не настільки зручно, оскільки в ритейлерів можна зібрати готові образи на всі випадки життя в межах одного онлайн-каталогу.

Як вибрати зручне весняне взуття

Існують деякі базові правила, з якими вибір взуття не тільки полегшиться, а й гарантує комфортне носіння хоч кожного дня:

  1. За можливості вибирайте пару з довжиною устілки на 2–3 мм більшу за довжину стопи. Таким чином нога не буде постійно здавлюватися та німіти.
  2. Шнурівка (якщо вона є) має бути достатньо довгою, щоб без проблем зав’язуватися за будь-якої фіксації. Задовгі ж — також незручно, адже заважатимуть під час ходіння.
  3. Не варто купувати пари з дуже вузьким носом. Таке взуття постійно перетискатиме пальці та заважатиме нормальному кровообігу кінцівок.
  4. У разі закритого взуття варто завжди враховувати висоту підйому, адже дискомфорт у цій області може з часом призвести навіть до деформації стопи.
  5. Купуйте моделі з укріпленими п’яткою та носком для додаткового захисту від механічних ушкоджень. Проте аж надто жорсткі матеріали можуть травмувати ногу.
  6. Вибирайте форму підошви залежно від призначення пари, приблизних умов експлуатації та особливостей анатомічної будови стопи.

Не забувайте перевіряти пари на оригінальність. Тільки справжні винятково якісні моделі від провідних брендів, включно з продукцією італійського виробника Premiata, можна замовити на сайті: https://ostriv.ua/uk/brands/premiata/. На оригінальній парі всі шви мають бути рівненькими, без ниток, які стирчать, без слідів клею та інших ознак підробки.

Актуальні фасони

Серед найпопулярніших трендів майбутнього сезону точно будуть:

  • класичні вузькі кросівки на тонкій підошві;
  • туфлі та босоніжки на платформі;
  • мюлі та інше взуття на маленькому підборі;
  • об’ємні декоративні елементи на взутті, як-от нашивки, написи, тканинні вставки;
  • поєднання взуття з гольфами різної щільності та кольору;
  • балетки з ефектом сяяння;
  • чоботи з об’ємною халявою.

Не всі тренди потрібно додавати у власний гардероб. Тільки ті, що дійсно підходять способу життя та загальній естетиці персонального стилю.