Чи допоможе кава з лимонним соком схуднути

Кава – це не тільки смачний напій, а і чудовий спосіб розпочати день. Вона піднімає настрій, робить нас більш енергійними та сконцентрованими. Кава також корисна для тих, хто хоче схуднути. Але тут мова йде про чорну каву, без молока та цукру. Саме її включають більшість дієт, призначених для зниження ваги, пише Жіночий світ.

Ще одним популярним напоєм для схуднення вважається кава з лимоном. Існує поширена думка, що окремо ці продукти сприяють схудненню, а отже їхня комбінація має бути ще ефективнішою.

Кава містить біологічно активні сполуки, такі як кофеїн, теобромін, теофілін та хлорогенова кислота. Вони, як відомо, сприяють схудненню. Більше того, хлорогенова кислота розщеплює жирові клітини, ще більше прискорюючи процес схуднення.

Сік лимона відомий своєю здатністю прискорювати метаболізм. Зранку до сніданку рекомендується випивати склянку води з лимонним соком. Також лимон стимулює вироблення жовчі, а вітамін С захищає від пошкоджень, спричинених вільними радикалами.

Вважається, що вживання суміші лимонного соку та кави вранці може допомогти спалити жир у районі живота та прискорити процес схуднення. Однак наука не підтверджує цього твердження. Втім, такий напій міститиме багато корисних антиоксидантів і збереже ті ж самі переваги, які мають кава та лимонний сік самі по собі.

Приготувати напій можна як з меленої кави, так і з розчинної. Щоб зробити його з розчинної кави, покладіть в чашку окропу половину чайної ложки кави та пів чайної ложки лимонного соку. Щоб зробити його з меленої кави, приготуйте каву як звичайно і вже в готовий напій додайте лимонний сік.

Найкраще пити таку суміш за 30 хв до занять спортом.

Поділись


Новини партнерів