Фахівці назвали 10 ранкових звичок, які допоможуть вам схуднути

Більшість із нас хоч раз у житті стикалися з необхідністю скинути кілька кілограмів. Інколи це викликає труднощі, пише Жіночий світ з посиланням на Healthline.

Дієтолог Рейчел Лінк каже, що схуднути можна без радикальної зміни раціону та способу життя. Щоб скинути кілограми та утримати вагу, достатньо внести кілька корисних звичок до вашого розпорядку дня.

Їжте сніданок з високим вмістом білка. Дослідження показують, що люди, які ситно снідають, менш схильні переїдати за обідом, а також рідше влаштовують перекуси. Білок може сприяти схудненню за рахунок зниження рівня греліну (гормону, який впливає на апетит). Продукти, які ідеально підходять для сніданку – це яйця, сир, горіхи та йогурт.

Пийте багато води. Дослідження показали, що достатня кількість води пришвидшує метаболізм і полегшує схуднення. Один експеримент показав, що жінки з надмірною вагою, які щодня випивали літр води, втрачали додаткові 2 кг щороку, при цьому не вносили у свій раціон жодних інших змін. Більше того, звичайна питна вода здатна знизити апетит у деяких людей.

Зважуйтесь. Зважування кожного ранку – це чудовий спосіб мотивації та самоконтролю. Крім того, це сприяє виробленню здорових звичок та стриманості. Найкраще зважуватись одразу після пробудження. Головне – пам’ятайте, що на нашу вагу щодня впливає безліч факторів. Зосередьтесь на загальній тенденції, а не на маленьких щоденних змінах.

Виходьте на сонце. Відкрийте вікно або проведіть на вулиці кілька зайвих хвилин щоранку. Дослідження показали, що вплив ультрафіолетового випромінювання знижував приріст ваги у мишей, яких годували продуктами з високим вмістом жиру. Крім того, сонячне світло допомагає задовольнити потреби нашого організму у вітаміні D.

Медитуйте. Медитація сприяє схудненню та виробленню здорових харчових звичок, як показало кілька досліджень. Приділіть медитації п’ять хвилин щоранку, зручно влаштувавшись та прислухавшись до своїх відчуттів.

Займіться аеробікою. Дослідження, метою якого була перевірка ефективності фізичних вправ у різний час доби, показало, що найбільше ваги втрачали люди, які займалися аеробікою з ранку до полудня. Крім того, вправи з аеробіки допомагали регулювати рівень цукру в крові людям з діабетом 1 типу.

Беріть обід із собою. Це дозволить обрати кращі страви, контролювати їхню калорійність та забезпечити максимальну різноманітність вашої дієти.

Спіть довше. Лягайте спати трохи раніше, а вставайте трохи пізніше, щоб поспати довше. Нестача сну – велика проблема 21 століття. Вона має багато згубних для здоров’я наслідків, у тому числі посилення апетиту і збільшення споживання калорій.

Відмовтесь від автомобіля. Водити власне авто зручно та приємно. Але дослідження показують, що ходьба, їзда на велосипеді, та навіть користування громадським транспортом, дозволяє втратити більше ваги, ніж пересування на автомобілі.

Заведіть щоденник харчування. Це робить контроль за споживанням калорій більш систематизованим та ефективним.

Поділись


Новини партнерів