5 продуктів, які зміцнять імунітет та знизять рівень цукру в крові

Якщо ви страждаєте на діабет, важливо не тільки контролювати рівень глюкози в крові, а і зміцнювати імунітет. Особливо зараз, коли у світі лютує пандемія. Коливання рівня цукру в крові ослаблюють імунітет і роблять нас більш вразливими перед інфекціями. Включаючи до раціону продукти, багаті на поживні речовини, ви можете одразу і зміцнити імунітет, і тримати рівень глюкози в крові під контролем, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось кілька продуктів, які варто включити до осіннього раціону людям, які страждають на цукровий діабет:

Нут. Нут, квасоля та інші бобові є прекрасними джерелами клітковини та рослинного білка. Також нут містить цинк та певну кількість вітамінів і мінералів, які сприяють зміцненню імунітету, стримуванню апетиту. Клітковина, яка міститься в нуті, допомагає знизити рівень глюкози в крові. Також раціон з великою часткою клітковини сприяє зниженню ваги та підвищенню чутливості до інсуліну.

Морква. Морква дуже багата на бета-каротин, який є провітаміном вітаміну А. Вітамін А, а також каротиноїди, які також містяться в моркві, необхідні для підтримання здоров’я очей. Крім того, морква містить вітамін С і клітковину. Вітамін С має антиоксидантні властивості і сприяє кращому засвоєнню заліза.

Болгарський перець. Перець містить мало калорій, але в ньому величезна кількість поживних речовин, зокрема вітаміну С, який зміцнює імунітет і бореться зі шкідливим впливом вільних радикалів. Також вітамін С сприяє зниженню рівня глюкози в крові у людей, що страждають на діабет 2 типу. Крім нього болгарський перець також містить вітамін А, вітамін Е, вітамін К1, фолати, калій, капсантин, віолаксантин, лютеїн, кверцетин та лютеолін.

Броколі. Капустяні овочі, такі як броколі, капуста та цвітна капуста, містять безліч вітамінів, мінералів, антиоксидантів та клітковини, які  можуть знизити ризик багатьох хвороб, включаючи рак. Броколі також є прекрасним джерелом вітаміну С, який покращує імунну відповідь організму. Клітковина та антиоксиданти в броколі можуть знизити рівень цукру в крові та зміцнити загальне здоров’я.

Горіхи. Горіхи є одним з найбільш поживних продуктів на планеті. Вони смачні і їх легко додати в раціон. При цьому вони містять величезну кількість клітковини і низьку кількість легкозасвоюваних вуглеводів. Дослідження показали, що регулярне вживання горіхів допомагає зменшити запалення та знизити рівень цукру в крові. Антиоксиданти, мідь та вітамін В6, що міститься в горіхах, зміцнюють імунітет та покращують здоров’я нервової системи.

Поділись


Новини партнерів