Лікарі з’ясували, що епідемія вірусу впливає на ваш сон, і розповіли, як з цим впоратися

Оскільки епідемія смертоносного вірусу продовжує набирати обертів, уряди всього світу ввели надзвичайні заходи, щоб спробувати приборкати його поширення.

З драматичними змінами в нашому повсякденному житті приходять зрозумілі побічні ефекти – наприклад, недолік сну.

Підвищення рівня стресу і тривоги, зниження рівня фізичної активності, а також нестача природного світла – все це сприяє тому, що багато хто з нас безуспішно намагається заснути.

Нестача сну може серйозно вплинути на наше здоров’я. Експерти виявили кілька способів уникнути цієї проблеми під час карантину.

Природне світло

Необхідність залишатися в приміщенні весь день, що є найкращою відповіддю, що ми можемо зробити, щоб допомогти впоратися з поширенням вірусу, скоротивши час, який ми зазвичай проводимо на вулиці, навіть більше, ніж зазвичай.

А природне світло необхідне, щоб наш внутрішній годинник залишався синхронізованим із зовнішнім днем. Недолік світла позначається на часі нашого сну, оскільки біологічний годинник щосили намагаються відправити сигнал для нічного відпочинку.

Вранці спробуйте постояти кілька хвилин біля вікна. Так сонце зможе розбудити вас і послати сигнали вашому тілу про те, коли пора працювати і коли пора відпочивати.

Розділіть робочий час і час відпочинку

Оскільки більшість з нас працюють з дому, тим більше важливо мати чіткий поділ між робочим часом і часом відпочинку. Це важливо для підвищення продуктивності протягом дня і для того, щоб ви могли спати вночі.

Майте спеціально відведене робоче місце, це не повинно бути ліжко. Після пробудження зніміть піжаму і переодягніться в щось більш підходяще для мозкової діяльності.

Харчуйтеся регулярно

Під час роботи з дому може виникати спокуса постійно перекушувати або щось жувати.

Але дотримуючись регулярних прийомів їжі стабільного графіка, ви зможете підтримувати природні сигнали вашого тіла про те, коли необхідно відпочити.

Також експерти кажуть, що вдома люди більше вживають продуктів з високим вмістом жиру і цукру. Слідкуйте за цим і відмовтеся від додаткової чашки кави, так як це також вплине на ваш сон.

Здорове харчування і питво зараз ще важливіше, ніж до поширення Covid-19. Усвідомлення того, що ви дбаєте про своє тіло, також сприяє хорошому сну.

Знижуйте стрес

Стрес і занепокоєння можуть мати серйозний вплив на характер нашого сну, тому важливо розробити стратегії, що дозволяють впоратися з підвищеним рівнем стресу.

Це безпрецедентні часи, тому цілком нормально, що все більше людей будуть відчувати хвилювання і невпевненість в ситуації.

Експерти радять залишатися на зв’язку навіть при ізоляції. Люди – соціальні істоти, і ми любимо спілкуватися з іншими. Ось чому соціальне дистанціювання і самоізоляція можуть привести до відчуття самотності. Це почуття, а також занепокоєння і тривога, які воно може викликати, здатне привести до проблем зі сном. Гірше того, недолік сну тільки підсилює почуття самотності, створюючи тим самим порочне коло.

Спілкуйтеся з близькими, друзями і колегами за допомогою електронної пошти, телефону чи різних додатків – все це відмінні способи компенсувати похмурі почуття.

Ці ефективні заходи допоможуть підтримати себе в ці моменти.

Поділись


Новини партнерів