Експерти розповіли, яку небезпеку несе вживання сирих яєць

Яйця – продукт, який швидко та просто готується. У яєць надзвичайно велика харчова цінність. Вони мають високий вміст білка, вітамінів, калію, ніацину, рибофлавіну, магнію та натрію. Жовтки яєць багаті на вітамін А, вітамін D, залізо, фосфор і цинк, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food. Міститься в яєчних жовтках і певна кількість холестерину, однак дослідження показали, що помірне споживання яєць не призводить до підвищення рівня холестерину в крові.

Є безліч кулінарних рецептів, у яких використовуються яйця, від звичайного омлету до екзотичних страв, однак досить велика кількість людей надає перевагу вживанню сирих яєць. Іноді сирі яйця входять до заправок салатів, соусів та супів.

Та чи безпечно вживати яйця, які не оброблялися термічно? Медики кажуть, що найбільша небезпека від вживання сирих яєць пов’язана із зараженням сальмонелою. Симптоми сальмонельозу включають блювоту, біль у животі, діарею, слабкість та озноб. Симптоми зазвичай з’являються через 12-36 годин після отруєння і тривають від двох днів до тижня.

Є дані, що пастеризовані яйця з птахофабрик безпечно вживати в сирому вигляді, а цукор може зв’язати частину води з яєчних білків та знижує таким чином імовірність бактеріального обміну.

Тож добре подумайте, чи розумно буде їсти яйця у сирому вигляді, чи краще все ж приготувати з них яку-небудь нехитру страву.

Поділись


Новини партнерів