Чим замінити шкідливу для серця сіль?

Серцеві захворювання є найпоширенішою причиною смерті в Америці, і в решті світу статистика дуже близька до американської. До найпоширеніших захворювань серця належать інфаркти та інсульти. Більшості захворювань серця можна запобігти, а ризики зменшити за допомогою здорового харчування, збільшення фізичних навантажень та обмеження куріння і вживання алкоголю.

Одним із явищ, що значно збільшує ризик серцевих захворювань, є гіпертонія, або високий кров’яний тиск. За результатами нещодавнього дослідження, вона може бути реакцією організму на надмірне вживання солі. Згідно з результатами іншого дослідження, зменшення кількості солі в раціоні може допомогти зменшити ризик серцевих захворювань у майбутньому, навіть якщо зараз ваша серцево-судинна система повністю здорова. Детальніше про це розповість Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак зовсім вилучати сіль зі свого раціону також не рекомендується. Сіль містить важливі для людського організму мінерали. Ви можете замінити звичайну кухонну сіль на здоровіші для серця варіанти. Більша частина столової солі містить йод. Дефіцит йоду може призвести до гіпотиреозу. Якщо ви перестали вживати кухонну сіль, обов’язково включіть до свого раціону інші продукти, багаті на йод.

Чим можна замінити звичайну сіль?

Кам’яна сіль  – як повідомляється, кам’яна сіль і кухонна (або екстра) сіль дуже схожі за смаком і складом. Головною є різниця в розмірах і фактурі – в той час, як кухонна сіль очищується і перемелюється в порошкоподібну консистенцію, кам’яна сіль грудкувата. Однак кам’яна сіль може допомогти підтримувати артеріальний тиск через високий вміст калію.

Гімалайська рожева сіль – гімалайська рожева сіль також широко використовується людьми, особливо на півострові Індостан та у сусідніх країнах. Гімалайська рожева сіль має рожеве забарвлення, завдяки наявності в ній оксиду заліза. Вона також містить калій, що робить її корисною для людей, які намагаються покращити здоров’я серця.

Кельтська сіль – це тип солі, який набув популярності у Франції. Він трохи вологий і містить меншу кількість натрію, порівняно зі звичайною кухонною сіллю. Кельтська сіль, завдяки низькому вмісту натрію, може бути менш шкідливою для людей, які страждають на гіпертонію або підвищений артеріальний тиск.

Трави та інші спеції  – окрім різних сортів солей, ви також можете використовувати трави та спеції для аромату. М’ята, розмарин, базилік, кардамон, перець чилі, лимон, коріандр, тощо, можуть використовуватися для підкреслення смаку та аромату страв і вам зовсім не знадобиться сіль. Всі ці трави та спеції корисні для здоров’я, а їх споживання може покращити ваше самопочуття.

Поділись


Новини партнерів