4 продукти, що допоможуть вам відновитись після тренувань

Часто ми відчуваємо втому під час виконання вправ, однак пізніше наше самопочуття значно покращується. Якщо ж через деякий час після тренування ви все ще відчуваєте втому, це може бути ознакою вигорання, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Вигорання часто проявляється через дратівливість, перепади настрою, втому та сильне виснаження. Найкращий спосіб подолати вигорання, спричинене надмірними фізичними навантаженнями – це дати своєму тілу відпочити та відновитись, замість того, щоб наступного дня знову йти у спортзал. Також варто підживити себе правильними продуктами, щоб відпочивши, знову повернутись до тренувань бадьорими та вмотивованими.

Ось кілька продуктів, які допоможуть вам швидше відновитись:

Кисломолочний сир. Це прекрасний продукт для вживання після тренувань та під час відновлення, оскільки він є гарним джерелом білка та кальцію. Амінокислота під назвою глутамін, яка присутня у сирі, зменшує біль у м’язах і дозволяє їм швидше відновитись після інтенсивних вправ. Білки, які містяться в сирі, допомагають їм рости тривалий час після споживання. Також сир дуже ситний, тож він не лише сприяє збільшенню м’язової маси, а і пригнічує апетит.

Імбир. Імбир зменшує біль у м’язах, спричинений фізичною активністю, на 25%. Основна біоактивна сполука імбиру називається гінгерол. Саме вона знімає біль та судоми. У деяких випадках екстракт імбиру може бути таким же ефективним, як знеболювальні препарати. При чому імбир знімає біль не лише із м’язів, але і з суглобів. Якщо імбир термічно обробити, його ефективність зросте.

Яйця. Яйця – це джерело повноцінних білків, які включають всі 9 незамінних амінокислот. Вживання одного цілого яйця після тренування прискорює відновлення м’язів та синтез білків в організмі. Яєчний жовток містить вітаміни групи В і холін, що допомагає зменшити м’язову втому. Також в яйцях містяться лютеїн та зеаксантин, що мають антиоксидантні властивості. Крім того, яйця містять магній, який допомагає швидше відновитись та сприяє покращенню сну, що дуже важливо для запобігання вигоранню. Ще однією перевагою яєць є їхня універсальність.

Горіхова суміш. Мікс з горіхів та насіння – це ідеальна закуска після фізичних вправ. Вони не лише смачні та хрусткі, а і містять безліч поживних речовин. Жирні кислоти омега-3, що містяться в насінні і горіхах, пришвидшують синтез м’язового білка, а також діють, як протизапальний засіб, зменшуючи біль. Насіння гарбуза – чудове джерело незамінних амінокислот і цинку, які життєво необхідні для росту та відновлення м’язів.

Поділись


Новини партнерів