Вчені назвали харчові звички, які підвищують ймовірність деменції у людини
Вчені констатують, що відмова від сніданку вчетверо підвищує ймовірність захворювання на деменцію.
Деменція означає прогресуюче згасання мозку, що відбувається у людей похилого віку. Журналом Human...
Вчені: ризик захворіти на рак кишечника може залежати від зросту людини
Дослідження вчених показало, що схильність до захворювання на рак кишечника може залежати від зросту людини - найбільш серйозно ризикують високі люди.
Рак кишечника, що починається...
Вчені пов’язали вживання червоного м’яса з підвищеним ризиком гіпертонії
Дослідження, проведене вченими Медичного коледжу штату Пенсільванія, показує зв'язок між дієтою з високим вмістом червоного та переробленого м'яса, відсутністю продовольчої безпеки та підвищеним ризиком...
Фахівці назвали фактор, який збільшує ризик інсульту вчетверо
За даними ВООЗ, інсульт – одна з провідних причин смерті у світі. При цьому органи охорони здоров'я попереджають, що все більше випадків інсульту реєструється...
Комаровський розповів, що приймати у разі радіоактивного викиду
Лікар Євген Комаровський ще першого дня російського вторгнення в Україну підготував відеоролик, в якому поділився подробицями захисту організму у разі аварії на атомній електростанції....
Вчений пояснив, яким людям необхідний вітамін D
Деякі люди потребують постійного вживання вітаміну D. Про це розповів професор Суві Віртанен з Інституту охорони здоров'я та соціального забезпечення Фінляндії.
Цей вітамін дуже корисний...
Вчені: келих вина за вечерею знижує ризик розвитку небезпечного захворювання
Дослідники вивчили відмінності у здоров'ї від вживання алкоголю під час їжі, та виявилося, що вино знижує ризик розвитку діабету 2 типу на 14%. Експерти...
Названо 3 ефективні і доступні продукти для зниження тиску
Експерти кажуть, що вживання певних продуктів може допомогти знизити ризик таких станів, як інсульти та серцеві напади.
Коли серце б'ється, воно переміщає кров по всьому...
Фахівці назвали три причини відмовитися від вживання вівсянки
Вівсянка корисна у багатьох відношеннях, проте важливо розуміти, який саме продукт ви збираєтеся вживати в їжу.
Словом «вівсянка» називають практично будь-який продукт з вівса на...
Лікар пояснила, чим шкідливий для здоров’я та самопочуття зелений чай
За словами лікаря-педіатра та нутриціолога, пиття зеленого чаю прийнятне лише за відсутності індивідуальних протипоказань, причому воно має бути досить помірним – не більше чотирьох...
Кардіолог розповіла про користь кави для здоров’я
Як розповіла кардіолог Діана Новікова, помірне вживання натуральної кави не тільки не шкодить здоров'ю, а й покращує його.
«Кава – еліксир життя кардіолога. Вживання ароматного...
Названий продукт, що посилює розсіяний склероз
Вчені з Німеччини з'ясували, що молоко може посилювати розсіяний склероз. Про це повідомляється в дослідженні, опублікованому в науковому журналі News Medicals. Аналітики з Боннського...