Фахівці назвали три причини відмовитися від вживання вівсянки

Вівсянка корисна у багатьох відношеннях, проте важливо розуміти, який саме продукт ви збираєтеся вживати в їжу.

Словом «вівсянка» називають практично будь-який продукт з вівса на торгових прилавках – цільнозернову крупу, вівсяні пластівці, каші супершвидкого приготування, вміст яких практично перемелений у борошно. Таким чином, не кожну вівсянку слід вважати корисною, іноді від продукту з однойменним написом на упаковці краще відмовитись і ось чому.

Деякі продукти з вівсянки – це «цукрові бомби». Так звані вівсяні пластівці швидкого приготування в порційних пакетиках, які потрібно лише залити гарячою водою або готові до вживання мюслі, часто містять дуже багато цукру та насичених жирних кислот, що додаються для поліпшення смаку. Таке перекушування може покрити третину денної потреби в цукрі, а також сприяти швидкій зміні рівня глюкози в крові, її підвищенню. В результаті у вас незабаром знову загостриться апетит, виникне потяг до вуглеводів.

При регулярному вживанні подібного виду вівсянки може підвищуватися рівень холестерину в крові, виникає схильність до діабету 2 типу.

Порада: найкраще їсти вівсянку у вигляді цілісних зерен або грубо оброблених пластівців, що вимагають довгого варіння.

Вівсянка може зіпсуватися швидше, ніж ви думаєте. При правильному зберіганні в герметичній упаковці продукт може зберігатися тривалий час. Але, якщо упаковка розкривається, така «невразливість» вівсянки зникає. Порада: упаковку з вівсянкою потрібно завжди ретельно закривати затискачем або пересипати її в контейнер, що добре закривається, для зберігання.

Може погано впливати на м’язи. Вівсянка містить 14 г білка на 100 г продукту. Здавалося б, яка користь! Але також продукт відрізняється великою кількістю харчових волокон, які набухають у шлунку і тому добре насичують. Якщо ви часто їсте вівсянку, відчуття голоду може придушуватись настільки довго, що, довго обходячись без їжі, ви ризикуєте не отримати достатньої кількості калорій та інших поживних речовин, які допомагають підтримувати та нарощувати м’язову масу протягом дня.

Порада: не слід їсти вівсянку щодня.

Поділись


Новини партнерів