Кардіолог розповіла про користь кави для здоров’я

Як розповіла кардіолог Діана Новікова, помірне вживання натуральної кави не тільки не шкодить здоров’ю, а й покращує його.

«Кава – еліксир життя кардіолога. Вживання ароматного напою продовжує життя – ризик загальної смертності знижується на 12%-20%», – уточнила лікарка.

Вона пояснила, що відомі сім напрямків позитивного ефекту цього популярного напою.

1. Зниження ризику захворювань серця та судин. Про це свідчать дані одинадцятирічного дослідження, у якому взяли участь 500 тисяч людей. В результаті вивчення отриманих даних, кардіологи з’ясували, що серед учасників, які пили до трьох чашок натурального напою на день, ризики інсульту, серцево-судинної та загальної смертності знижувалися на 21%, 17% та на 12% відповідно.

Крім цього, за даними МРТ, серед любителів кави спостерігалося покращення структури серця. При цьому важливо розуміти, що перевищення дозування (три порції) ефект нівелювався.

2. Зниження ймовірності розвитку деменції, хвороб Альцгеймера та Паркінсона, депресії.

3. Зниження ризику розвитку цирозу печінки та утворення каменів у жовчному міхурі.

4. Зниження ризику аутоімунних захворювань, таких як розсіяний склероз, виразковий коліт.

5. Зниження рівня сечової кислоти, що сприяє профілактиці подагри, сечокам’яної хвороби, артеріальної гіпертензії.

6. Надання допомоги у зниженні маси тіла.

7. Протиракова дія.

«Я рекомендую вживати до 3 чашок натуральної кави на день. Бажано використовувати фільтровану каву. Нефільтрована кава містить кафестол і кахвеол, які підвищують холестерин», – резюмувала кардіолог.

Поділись


Новини партнерів