Названо продукти, які допоможуть полегшити симптоми ПМС

Багато жінок мають вкрай неприємні відчуття під час менструації – біль, судоми, відчуття втоми через втрату крові, все це може вивести з рівноваги на декілька днів. Однак, неприємності можуть початись ще раніше через передменструальний синдром, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

ПМС турбує не всіх жінок, але може викликати перепади настрою, підвищену чутливість грудей, потяг до їжі, втому, дратівливість, проблеми зі шлунком і навіть депресію. За статистикою, трьом з чотирьох менструацій передує та чи інша форма ПМС.

Причини ПМС до кінця не з’ясовані, вважається, що його викликають гормональні зміни у цій фазі циклу. Часто для полегшення його симптомів жінки приймають знеболювальні препарати або п’ють трав’яний чай. Та є ще два натуральні продукти, які можуть полегшити прояви ПМС.

Знаменитий індійський дієтолог Ружута Дівекар нещодавно розповіла, що чорні родзинки виявились доволі ефективними у боротьбі з ПМС. Їх щоденне вживання допомагає усунути запори, здуття живота та різкі перепади настрою. Для кращого результату Дівекар радить замочувати їх на ніч в воді разом з очищеним мигдалем.

Чорні родзинки також містять велику кількість поживних речовин, які можуть зменшити випадання волосся та підтримувати нормальний кров’яний тиск.

Мигдаль – це здорова та зручна закуска, яка допомагає усунути спазми та проблеми з травленням. Мигдаль містить вітаміни групи В, особливо багато в ньому вітаміну В6 та рибофлавіну, які, згідно результатів досліджень, допомагають зменшити симптоми ПМС.  Мигдаль також краще замочувати на ніч, щоб дубильні речовини з його шкірки не заважали засвоюватись вітамінам.

Поділись


Новини партнерів