Що робить горіхи та насіння ідеальними закусками

Ми приділяємо багато уваги нашим основним прийомам їжі – сніданку, обіду та вечері, але часто забуваємо про ті продукти, які служать нам закусками. Перекус ввечері або в середині дня необхідний, щоб активізувати обмін речовин, контролювати розмір порцій та довше залишатись ситими, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Надзвичайно важливо, щоб закуски були здоровими, низькокалорійними та містили велику кількість поживних речовин. В якості таких закусок фахівці часто рекомендують використовувати горіхи та насіння. Ось 5 причин включити їх до свого раціону:

Економія часу. Багато хто продовжує працювати з дому і важливо, щоб під рукою була зручна та здорова закуска. Горіхи та насіння ідеально підходять, оскільки їх не потрібно готувати чи розігрівати. Ви можете просто взяти жменю горіхів та перекусити в будь-який час.

Високий вміст клітковини. І горіхи, і насіння, хоча і є доволі калорійними самі по собі, але вони дозволяють швидко і на довго насититись. Все завдяки високому вмісту клітковини, яка, до того ж, допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Високий вміст поживних речовин. Горіхи та насіння багаті на вітаміни. Також вони є одним з найдоступніших джерел калію, який необхідний для нашої серцево-судинної системи.

Управляння вагою. Високий віст клітковини та здорових жирів робить горіхи та насіння надзвичайно ситними. З’ївши женю горіхів між прийомами їжі, ви уникнете переїдання.

Горіхи підтримують здоровий рівень глюкози в крові. Прийом невеликих порцій їжі через однакові проміжки часу допомагає регулювати рівень цукру в крові. Горіхи та насіння підходять для цього якнайкраще, оскільки не містять цукру але містять велику кількість клітковини.

Поділись


Новини партнерів