Як сода та яблучний оцет допомагають схуднути

Ні для кого не секрет, що скинути зайві кілограми, особливо в середньому віці, може бути непросто. Правильне харчування та регулярні заняття спортом – це найкраща стратегія для схуднення, що існує на даний час. Але є декілька хитрощів, що можуть прискорити цей процес. Найпопулярнішими з них є використання харчової соди та яблучного оцту, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

І яблучний оцет, і харчова сода вважаються корисними для здоров’я. Багато хто стверджує, що їх поєднання сприяє схудненню та покращує стан волосся та шкіри.

Те, що яблучний оцет пришвидшує схуднення, підтверджено дослідженнями. Експерименти на тваринах показали, що оцтова кислота сприяє пришвидшенню метаболізму, прискорює спалення жиру, зменшує жирові запаси в зоні живота та навколо печінки та пригнічує апетит. Також вона може покращити чутливість до інсуліну, знизити рівень цукру в крові та знизити рівень холестерину.

Вважається, що харчова сода теж прискорює спалення жиру. Деякі дослідження показують, що сода допомагає боротись з нетравленням шлунка та розщепити жир.

1-2 столові ложки яблучного оцту змішаного з содою перед їжею допомагають контролювати рівень цукру в крові, допомагає насититись і зменшити споживання калорій. Це корисно для тих, хто хоче контролювати свою вагу.

Щоб приготувати суміш, яка сприяє схудненню, потрібно змішати в склянці дві столові ложки оцту з чайною ложкою соди. Решту склянки потрібно заповнити чистою водою.

Але не варто вживати таку суміш, якщо ви страждаєте від проблем з травленням чи діабету.

Поділись


Новини партнерів