Кому не підходить переривчасте голодування і до чого воно може призвести

Переривчасте голодування – це прекрасний спосіб схуднути. Багато хто вважає його одним з найзручніших способів залишатися у формі, не вносячи радикальних змін у свій звичний раціон. Кілька досліджень також довели, що переривчасте голодування може бути корисним для здоров’я серця, зниження артеріального тиску та контролю рівня цукру в крові, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Переривчасте голодування – це система харчування, яка передбачає споживання їжі лише в певні чітко визначені години. Вона досить ефективна, якщо правильно її впроваджувати. Але, як і будь-яка дієта, переривчасте голодування не підходить геть усім, воно має свої мінуси.

Ось чотири категорії людей, яким не підходить система переривчастого голодування:

Люди, що страждають на розлади харчової поведінки. Переривчасте голодування вимагає, щоб людина дотримувалась суворої дисципліни в питаннях харчування, що може бути складно, або навіть небезпечно для людей з розладами харчування.

Вагітні жінки. Коли ви вагітні, ви їсте за двох. Виношувати дитину і так непросто, а переривчасте голодування може змусити вас почуватись виснаженими, знизити рівень цукру в крові та не дасть дитині отримати поживні речовини та калорії у визначений час. Найкраще, щоб майбутні мами обговорювали своє харчування з лікарем, якщо їх турбує збільшення ваги.

Люди, що страждають на діабет 1 типу. Хоча деякі дослідження показують, що певні дієти, включаючи періодичне голодування, можуть допомогти контролювати діабет, інсулінозалежним діабетикам варто бути з ними дуже обережними. Великий проміжок між прийомами їжі може вплинути на рівень цукру в крові і навіть знизити його до небезпечного рівня. Тому хворим на діабет важливо їсти регулярно та ситно, без довгих проміжків між трапезами. Те саме стосується тих, хто страждає через ослаблення імунітету та хронічні хвороби.

Ті, хто займається спортом. Хоча традиційно вважається, що людина, яка займається спортом, повинна також дотримуватись дієти і знизити споживання калорій, переривчасте голодування – не найкращий варіант для цього. Інтенсивні силові тренування потребують великої кількості енергії та певних поживних речовин, які переривчасте голодування забезпечити не може.

Будь-яка дієта, включаючи переривчасте голодування, найкраще працює, коли на першому місці для вас здоров’я. Втрата ваги не повинна бути вашою єдиною метою. Ключем до підтримки здорової ваги є активний спосіб життя та збалансована дієта.

Поділись


Новини партнерів