Яких продуктів слід уникати, якщо у вас стрес

Хто з нас не радував себе смачненьким у стресовій ситуації? Люди часто знаходять втіху у жирних продуктах з високим вмістом цукру, коли потрібно заспокоїти нерви та придушити тривогу, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food. Експерти пояснюють, що коли в людини стрес, її організм виділяє речовини, які викликають тягу до такої їжі. Але зловживання продуктами з високим вмістом цукру та жиру може викликати цілий ряд проблем зі здоров’ям, починаючи від ожиріння і закінчуючи хворобами серця.

Тому, перебуваючи в стресі, варто уникати таких продуктів:

  • Кофеїн. Помірне вживання кофеїну допомагає зосередитись та підвищує продуктивність. Але надмірне вживання кофеїну може мати протилежний ефект і призвести до посилення стресу та тривоги.
  • Алкоголь. Попри поширену думку, що алкоголь допомагає забути всі тривоги, дослідження показали, що вживання алкоголю не тільки не допомагає зняти стрес, а і погіршує сон, що негативно позначається на самопочутті.
  • Солодощі. Хоча, перебуваючи в стресі, ми часто в першу чергу думаємо про солоденьке, дослідження показують, що цукор може підвищувати рівень кортизолу, гормону стресу, який може послабити імунну відповідь та вплинути на якість сну.
  • Високооброблена їжа. Такі продукти призводять до коливання рівня цукру в крові, що посилює втому та роздратування.

Замість цих продуктів зверніть увагу на фрукти, горіхи, йогурти та інші здорові продукти.

Поділись


Новини партнерів