Як просто схуднути, не встаючи з місця

Ми всі чули про негативні наслідки сидячого способу життя (а якщо ні, то вони включають ожиріння, діабет, захворювання серця і ранню смерть), але більшість з нас все ще проводить занадто багато часу малорухомо і мають не такий плоский живіт, як хотілося б. Насправді, звіт Ради з фізичної активності показав, що відсоток американців, які брали участь в заходах по спалюванню калорій, досяг рекордно низького рівня (29,7%) в 2017 році. Вчені все ще намагаються з’ясувати, чому малорухливий спосіб життя так шкідливий для здоров’я, але одне з пояснень полягає в тому, що чим менше ми рухаємося, тим менше палива нам потрібно. Таким чином, коли наші звички харчування залишаються колишніми, виникає надлишок цукру в крові, який заповнює кровотік і сприяє діабету й іншим пов’язаних з цим ризиків. Але це не обов’язково,

У той час як ваша робота, телевізійні звички можуть перешкоджати вашій фізичній діяльності, є деякі кроки, які ви можете зробити, щоб зберегти здоров’я – навіть коли ваш живіт більше схожий на подушку. Беручи здорові звички, які стимулюють ваш метаболізм, прискорюють спалювання калорій і запобігають переїдання, ви все одно можете втрачати вагу, сидячи. І хоча ці поради можуть допомогти вам дотримуватися зусиль по зниженню ваги, пам’ятайте, що фізичні вправи як і раніше грають важливу роль в підтримці доброго здоров’я, тому не забудьте включити фітнес-план в ваш план схуднення.

Замініть ваш стілець

Якщо ви хочете спалювати калорії сидячи, змініть зручне крісло на м’яч для фітнесу, так ви зможете зміцнити спину і ноги і спалювати одночасно більше калорій. За словами Джилл Когель, сертифікованого спортивного дієтолога, заміна сидіння на один зі спортивних м’ячів допоможе вам спалювати додатково 100 калорій в день. Якщо ви працюєте 300 днів в році, це може привести до втрати чотирьох кілограмів! І якщо ви не хочете повністю замінювати ваше зручне крісло, просто вибирайте цю стимулюючу альтернативу на годину в день.

Тримайте фрукти в полі зору

Хоча розумно тримати фрукти під рукою, щоб у вас були варіанти перекусити, є ще одна, більш дивна причина: дослідження показали, що запах свіжих фруктів, таких як яблука, банани та груші, можуть приборкати апетит і зробити солодкі десерти менш привабливими. Вчені припускають, що це тому, що продукт змушує вас підсвідомо думати про те, щоб зробити більш здоровий вибір, і, отже, може допомогти вам позбавитися від шкідливих звичок харчування.

Три склянки

Зберігання води поблизу – це одне з найкращих правил, яким ви повинні слідувати кожен день, щоб скинути 5 кілограмів. І, на щастя, вам навіть не потрібно вставати, щоб зробити це! Оскільки вода необхідна для сотень метаболічних процесів, підтримка гідратації вашого організму забезпечує його функціонування на оптимальному рівні і підвищує рівень вашої енергії. Результати невеликого дослідження, опубліковані в «Журналі клінічної ендокринології та метаболізму», показали, що вживання трохи більше 2 чашок води насправді збільшує швидкість метаболізму учасників на 30% – всього за 30 хвилин!

Хоча це дослідження було досить невеликим, інші дослідження також виявили, що вода може допомогти у втраті ваги за рахунок зниження споживання їжі. Наприклад, стало відомо, що люди, які випивали 2 склянки води перед їжею, споживають на 90 калорій менше протягом їжі, ніж ті, хто не п’є воду. Це може бути просто тому, що вода працює в якості додаткового наповнення, але дослідники відзначають, що вона може також витісняти калорії, які зазвичай витрачаються на високоенергетичні напої.

Зберігайте солодощі поза увагою

Це так само важливо, як тримати під рукою здорову їжу, не допускаючи зривів дієти. Дослідження, опубліковане в Журналі маркетингу, показало, що люди частіше переїдають солодощі з прозорих упаковок, ніж з непрозорих. Тому не тримайте печиво або інші закуски поруч з робочим місцем або в межах прямої видимості. Таким чином, у вас буде менше шансів з’їсти їх, коли ви по-справжньому не голодні.

Невелика гімнастика

Сидіти – не означає, що ви повинні вести нерухомий спосіб життя. Легкі розтяжки протягом дня можуть розслабити м’язи, спалюючи кілька зайвих калорій. Спробуйте схрестити руки на своєму тілі, притягнути її ближче іншою рукою і поміняти положення. Ви також можете тонізувати м’язи ніг сидячи. Стисніть м’яч між стегнами, колінами або литками. Робіть передні-внутрішні-зовнішні постукування по носкам і підйоми ніг.

Поділись


Новини партнерів