Дієта «Блюдечко»: втрачаємо до 10 кг за місяць без шкоди для здоров’я

Ця ефективна дієта цілком побудована на обмані зору. Кілька хитрощів допоможуть вам перехитрити мозок, зменшити обсяги порцій і завдяки цьому скинути вагу без найменшого дискомфорту.

Як працює дієта «Блюдечко»?

Не секрет, що обсяг шлунку у всіх різний. Комусь достатньо зовсім невеликої порції, а хтось не може наїстися навіть повноцінним обідом з трьох страв. Дієта «Блюдечко» допоможе вам поступово скоротити обсяг порцій, а значить, і зменшити кількість калорій, які ви споживаєте. Поступово ви звикнете наїдатися меншою кількістю їжі, і зможете легко скинути вагу, не відчуваючи почуття голоду.

Хитрість №1. Замініть ваші звичайні тарілки на блюдечка

Якщо у вас вдома є ваги (а якщо ви зібралися худнути, вони напевно у вас вони є), спробуйте провести простий експеримент. Зважте тарілку, з якої ви зазвичай їсте, потім покладіть на неї звичну порцію і знову зважте – так ви зможете зрозуміти, скільки важить сама їжа. Потім повторіть ту ж процедуру з блюдцем – взесьте спочатку порожній, а потім наповнене їжею. А потім підрахуйте різницю між тим, скільки їжі вмістилося на тарілці і на блюдці. Виявиться, що різниця може досягати 20-30%. При цьому, якщо блюдце наповнене їжею, наш мозок оцінює порцію як досить об’ємну.

Хитрість №2. Обов’язково нарізайте всі продукти.

Якщо нарізати фрукти, сир або будь-які інші продукти дрібними скибочками і скористатися виделкою, ви з’їсте майже на третину менше, ніж якби просто кусали яблуко або банан. Коли на тарілці кілька шматочків, наш мозок автоматично оцінює порцію як більш об’ємну і поживну.

Хитрість № 3. Вилки і ложки теж повинні бути маленькими.

Багато з нас переїдають, тому що їдять автоматично, не звертаючи увагу на те, що потрапляє в рот. Якщо при цьому ви дивитеся серіал або читаєте новини, то контролювати обсяг порції практично неможливо. Якщо ви відмовитеся від звичних великих приладів на користь десертних виделок і чайних ложок, вам доведеться зосередитися на процесі прийому їжі і їсти повільніше. У підсумку ви з’їсте менше.

Хитрість №4. Піалки для рідких продуктів.

Якщо ви вирішили дотримуватися дієти «Блюдечко», це зовсім не означає, що від улюблених рідких страв доведеться відмовитися. Супи і молочні каші можна їсти не зі звичайної глибокої тарілки, а з невеликої піалки.

Хитрість №5. Правильно вибирайте продукти для меню дієти «Блюдечко».

Давайте будемо чесні самі з собою: якщо ви цілими днями їсте оладки зі згущеним молоком, тортики або смажену картоплю зі шкварками, ви навряд чи схуднете, навіть якщо використовуєте найменше блюдечко. Вибирайте корисні продукти, і все буде відмінно!

Хитрість №6. Не грайте в тетріс

Є спокуса розмістити на блюдечку максимальну кількість продуктів, заповнивши весь вільний простір, та ще й вибудувати піраміду. Робити цього не варто, адже тоді головна умова дієти не виконується – ви не скорочуєте обсяг порції.

Хитрість №7. Використовуйте правила кольоротерапії

Вчені довели, що червоний колір збуджує апетит, а синій і блакитний, навпаки, притупляють почуття голоду. Хочете їсти менше? Відмовтеся від посуду червоного кольору на користь синіх і блакитних тарілок.

Поділись


Новини партнерів