Фахівці пояснили, чому для схуднення важливо вивести зайву воду з організму

Організм людини на 50-60% складається з води. Будь який надлишок води в організмі додає нам ваги. Якщо ви часто набрякаєте, це може бути ознакою того, що в організмі є зайва вода. І хоча утримання надлишку водив організмі може бути симптомом ряду хронічних хвороб, позбутися легкого здуття та набрякання можна за допомогою кількох простих змін у системі харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

По-перше, слідкуйте за споживанням вуглеводів. Коли ви їсте вуглеводи, глюкоза, яка входить до їхнього складу, з’єднується в довші ланцюги й утворює глікоген, з якого м’язи і отримують енергію. Але для того, щоб підживити м’язи, глікоген спочатку має прореагувати з водою. Дослідження показують, що кожен грам глікогену зв’язаний з 3-4 грамами води, що, звичайно ж, збільшує вагу нашого тіла.

Щоб позбутися від ваги води, ви можете обмежити споживання вуглеводів, щоб у ваших м’язах не було великої кількості глікогену, який зв’язується з водою. Або регулярно займайтеся фізичними вправами, щоб запаси глікогену розщеплювалися, а надлишок води виводився через сечу.

Також важливо контролювати споживання солі, адже вона теж затримує воду в організмі. Наше тіло підтримує баланс натрій-вода, тому чим більше солі ми споживаємо, тим більше води затримується. Щоб надлишок води почав виводитись з організму, варто скоротити споживання солоної та сильно обробленої їжі, як чіпси. Дієтологи кажуть, що такі зміни раціону зазвичай призводять до швидкої втрати 5-10 кг.

Ще одна важлива зміна в харчуванні – пити більше води. Це сприяє кращій роботі нирок та пришвидшує виведення натрію. Щодо необхідної кількості води, дієтологи рекомендують випивати близько 2750 мл на день жінкам та 3750 мл чоловікам.

Поділись


Новини партнерів