Лікарі розповіли, як можна посилити свій імунітет

Імунна система – це система клітин, органів, білків та антитіл, які захищають організм від бактерій, вірусів і паразитів. Щодня ми вдихаємо близько 100 мільйонів вірусів, від яких нас захищає імунітет. Саме робота імунітету час від часу змушує нас страждати від температури та нежитю, пише Жіночий світ з посиланням на Mirror.

Для зупинення поширення інфекцій необхідно мити руки гарячою водою з милом, чхати та кашляти в носовичок чи рукав і ні в якому разі не торкатись обличчя брудними руками. А от вживання дієтичних добавок та носіння медичних масок не дає жодних результатів.

“На жаль, ефективність імунітету дорослих знижується приблизно на 2-3% на рік, тому люди похилого віку більш чутливі до інфекцій”, – каже Джанет Лорд, професор біології імунних клітин університету Бірмінгема. Смертність від таких захворювань, як пневмонія та бронхіт, утричі вища серед людей похилого віку.

Є дієві способи допомогти вашому імунітету. Ось декілька з них:

  1. Приправляйте їжу. Додавайте у їжу часник, цибулю, кайєнський перець, куркуму та імбир. Вони містять антиоксиданти та мають антимікробні властивості.
  2. Пийте зелений чай. Він містить багато поліфенолів, які ефективно борються з інфекціями.
  3. Висипайтесь. Здоровий 7-9 годинний нічний сон дозволяє відновитися Т-лімфоцитам, які допомагають організму боротись із зовнішніми загрозами.
  4. Зменшіть рівень стресу. Коли наш організм постійно знаходиться в стані стресу, він виробляє більше кортизолу, що пригнічує наш імунітет. Спробуйте використати техніки йоги та медитації, щоб розслабитись.
  5. Тепло вдягайтесь. Коли температура тіла падає нижче за 36,6 градусів Цельсія, стає легше заразитися, тому ні в якому разі не допускайте переохолодження і вдягайтесь по погоді.
  6. Багато пийте. Достатня кількість вологи допомагає організму природнім шляхом виводити з організму бактерії, що можуть спричинити хвороби.
  7. Ефірні масла. Дослідження показали, що масло лимону володіє потужними бактерицидними властивостями, а також стимулює вироблення лейкоцитів.
Поділись


Новини партнерів