Фахівці назвали 5 шкідливих для ваших очей звичок

Очі – найбільш розвинені в людському тілі органи чуття. Допомогти зберегти ваш дорогоцінний зір може здоровий спосіб життя. Але навіть якщо ви дотримуєтесь збалансованого харчування і регулярно займаєтесь спортом, у вас можуть бути звички, які все одно шкодять вашим очам, повідомляє Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось деякі звички, від яких вам краще відмовитись, якщо хочете зберегти здоров’я очей:

Потирання очей. В очі може потрапити пил і ми рефлекторно потираємо їх пальцями. Але на справді це не вирішить проблему, а контакт з брудними руками збільшує ризик зараження. Якщо вам щось потрапило у око, краще промийте його холодною водою.

Постійне користування гаджетами. Комп’ютери, планшети та телефони вже давно стали невід’ємною частиною нашого життя. Але надмірне їх використання має величезний вплив на зір і навіть призводить до розвитку міопії. Використовуйте правило 20-20-20, щоб вберегти свій зір (через кожні 20 хвилин роботи відводьте очі від монітору на 20 секунд).

Куріння. Найбільше куріння впливає на наші легені, але і очам воно приносить шкоду. Дослідження показали, що куріння може призвести до глаукоми, катаракти,  діабетичної ретинопатії, синдрому сухого ока та вікової дегенерації макули.

Ми забуваємо про сонцезахисні окуляри. Сонцезахисні окуляри оберігають наші очі від шкідливих УФ променів, які можуть пошкодити сітківку. Не забувайте одягати їх кожного разу, як виходите на вулицю.

Зловживання макіяжем. Переконайтесь, що наносите туш або підводку не надто близько до лінії вій, а також, що змінюєте засоби для макіяжу очей кожні три місяці, як рекомендують офтальмологи. Косметика – це прекрасне середовище для розмноження бактерій, не забувайте про це.

Поділись


Новини партнерів