5 поживних речовин, які необхідні для здоров’я очей

Очі – це найчутливіший орган у нашому тілі, тому вони потребують додаткового догляду та уваги. Якщо ви хочете зберегти здоровий зір на все життя, то маєте пам’ятати, що багато в чому він залежить від харчування, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Здорова та збалансована дієта допомагає підтримати загальне здоров’я організму, але деякі поживні речовини, які вона обов’язково повинна включати, особливо корисні для очей. Вони можуть запобігти таким проблемам, як катаракта та дегенерація очного м’яза. Ось перелік цих речовин:

Вітамін А. В дитинстві всім нам казали, що для гостроти зору потрібно їсти багато моркви. Це тому, що морква містить велику кількість вітаміну А, який надзвичайно важливий для здоров’я очей. Він допомагає уникнути гемералопії (її також називають нічною або курячою сліпотою) та вікового зниження зору. Найкращими джерелами вітаміну А, окрім моркви, є броколі, листова зелень, манго, курага,томатний сік та апельсини.

Жирні кислоти омега-3. Загальновідомо, що жирні кислоти омега-3 корисні для серцево-судинної системи, але вони також корисні для очей, оскільки допомагають запобігти виникненню багатьох очних хвороб. Їх можна знайти в насінні льону, насінні чіа, волоських горіхах та жирних сортах риби.

Вітамін С. Цитрусові вважаються надзвичайно корисними для імунітету та здоров’я шкіри. Все завдяки високому вмісту вітаміну С, який має потужні антиоксидантні властивості. Але він також допомагає підтримувати здоров’я очей, зміцнюючи судини ока та знижуючи ризик розвитку катаракти.

Вітамін Е. Вітамін Е також є антиоксидантом, який часто використовується в косметичних засобах для шкіри та волосся. Але він важливий не лише для їх здоров’я, а і для здоров’я очей, мозку, серця та репродуктивної системи. Вітамін Е можна отримати зі шпинату, мигдалю, насіння соняшника, авокадо та оливкової олії.

Цинк. Цинк відіграє значну роль у збереженні здоров’я очей. Він допомагає підтримувати прозорість кришталика та запобігає виникненню гемералопії. Цинк відповідає за транспортування вітаміну А до сітківки ока, його можна знайти в морепродуктах, курятині, яловичині та гарбузовому насінні.

Поділись


Новини партнерів