3 поживні речовини, які забезпечать ефективну роботу імунітету

Здорова та збалансована дієта, яка включає багато свіжих овочів та фруктів, продуктів з цільного зерна, горіхів та пісних білків, може забезпечити ефективну роботу всіх систем організму, включаючи імунну, пише Жіночий світ з посилання на Times Now.

Важливо переконатись, що ви обираєте правильні продукти, які забезпечать вас усім необхідним. Дослідження показують, що деякі поживні речовини мають імунорегуляторні властивості. Дот них належать, наприклад, білки, жирні кислоти омега-3, вітаміни C та D. Тому у вашому раціоні обов’язково повинні бути продукти, багаті на ці поживні речовини.

Білок – це одна з найважливіших речовин, яка необхідна людині протягом всього життя. Дітям білки необхідні для росту та розвитку організму, а літнім людям – для покращення роботи імунітету та підтримки м’язової маси. Білки сприяють швидшому відновленню після хвороб, а також загоєнню ран.

Найкращими джерелами білка є молоко та молочні продукти, курятина, риба, яйця та соя.

Жирні кислоти омега-3 – це незамінні жирні кислоти, які можуть впливати на роботу імунної системи. Дослідження підтверджують, що метаболіти кислот омега-3 та омега-6 виконують важливі імунорегуляторні функції.

Жирні кислоти омега-3 можна отримати з риби, креветок, устриць, горіхів та насіння, скажімо з волоських горіхів, фісташок, насіння чіа та льону.

Вітамін С – це потужний антиоксидант, який допомагає у запобіганні та лікуванні різних інфекцій. Щоб забезпечити правильне функціонування імунної системи, необхідно в достатній кількості отримувати вітамін С з продуктів харчування або дієтичних добавок. Вітамін С сприяє кращому засвоєнню заліза, яке необхідне для синтезу гемоглобіну. Він належить до водорозчинних вітамінів, який має цілий ряд корисних для здоров’я властивостей. Але вітамін С не відкладається в організмі, тому його потрібно вживати регулярно.

Вітамін С міститься у багатьох овочах та фруктах, але варто пам’ятати, що при тривалому зберіганні або термічній обробці він може руйнуватись. Тому, щоб отримати максимальну кількість цього вітаміну, фрукти та овочі потрібно їсти у свіжому вигляді.

Поділись


Новини партнерів