Що таке ліфтинг-дієта і як вона допомагає позбавитися від зморшок і зайвої ваги

Одна з насущних проблем, які хвилюють багато жінок майже цілодобово, – це зайва вага. З віком до неї приєднується інший головний біль – зморшки. Для їх вирішення жінки готові на все: не їсти, щоденно займатися спортом і навіть лягти під ніж. Індустрія краси, у свою чергу, пропонує безліч способів позбавитися від зайвої ваги й уповільнити старіння шкіри.

Ми дізнались про дієту, яка допоможе вбити відразу двох зайців, і вирішили розповісти про її основні правила та вплив на організм людини нашим читачам. Дотримуючись ліфтинг-дієти лікаря Перріконе, вже за 3 дні можна поліпшити зовнішній вигляд шкіри і в якості бонуса отримати зниження ваги.

Вільні радикали і старіння шкіри

 

Ніколас Перріконе – автор дієти Face Lift Diet, дієтолог і нутріціолог. Лікар дотримується теорії, що провиною передчасного старіння шкіри являються вільні радикали, які в невеликій кількості містяться в кожному організмі та допомагають у боротьбі з інфекцією. Але збільшення їх числа призводить до послаблення імунітету і появи зморшок.

Вільний радикал – це пошкоджена молекула, яка втратила один із двох електронів (негативно заряджену частку).

Головні причини пошкодження молекул – підвищене споживання цукру, брак сну, тривале знаходження на сонці, паління, алкоголь.

Протиотрутою від вільних радикалів є високоякісні (нежирні) білки і антиоксиданти, які повертають молекулам втрачений електрон.

Face Lift Diet

Ліфтинг-дієта покликана скоротити число зморшок, поліпшити зовнішній вигляд шкіри, волосся і нігтів, а бонус – зниження ваги і підтягнута фігура.

Основні елементи дієти:

  • Лосось (бажано вирощений в природних умовах). Риба багата нежирними білками, які відновлюють клітини, і жирними кислотами омега-3, які живлять шкіру, надаючи їй блиск і свіжість. Крім того, в ній містяться антиоксиданти і речовина DMAE, яка підтримує тонус м’язів, у тому числі м’язів обличчя, і перешкоджає виникненню зморшок.
  • Темно-зелені овочі. Також містять антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали і перешкоджають старінню.
  • Ягоди і фрукти (малина, чорниця, полуниця, диня, яблука, груші) на десерт. В них також велика кількість антиоксидантів, вони містять вуглеводи з низьким глікемічним індексом і не викликають швидкого підвищення цукру в крові.

Причому вживати їжу треба в строгому порядку: спочатку білкову, потім вуглеводну.

3-денна дієта

Існують 2 варіанти цієї знаменитої дієти – 3-денна і 28-денна. Лікар Перріконе стверджує, що, вживаючи лосось як мінімум 2 рази на день в рамках 3-денної дієти, ви вже станете краще виглядати і почувати себе. До того ж цей короткий варіант допоможе підготуватися до тривалої дієти і зрозуміти, наскільки вона вам підходить.

3-денне дієтичне меню:

  • Сніданок: омлет з білків 3 яєць і 1 цілого яйця і (або) 110-160 г лосося (рибу можна замінити на м’ясо птиці або тофу); півстакана вівсяної каші, півчашки ягід і скибочка дині; 1-2 склянки води.
  • Обід: 100-150 г лосося або тунця; салат з темно-зелених овочів із заправкою  оливкової олії з лимонним соком; 1 ківі або скибочка дині та півчашки ягід; 1-2 склянки води.
  • Вечеря: 100-150 г лосося; салат з темно-зелених овочів із заправкою оливкової олії з лимонним соком; півчашки тушкованих овочів (спаржа, броколі, шпинат); скибочка дині та півчашки ягід; 1-2 склянки води.
  • Перед сном можна з’їсти: 1 яблуко; 50 г індички; 150 г натурального йогурту без добавок; невелика жменя фундука, волоських горіхів або мигдаля.

 

3-денна дієта може стати стартом для тривалої дієти – майже на місяць. Принцип харчування у 28-денному варіанті той же: 3 рази в день з 2 перекушуваннями, тільки набір продуктів набагато ширший:

  • морська риба і морепродукти, філе індички і куряча грудинка;
  • усі овочі, окрім коренеплодів (картопля, морква, буряк), гороху і кукурудзи;
  • зелень;
  • ягоди і фрукти, окрім бананів, апельсинів, винограду, кавуна, манго, папайї (вони викликають швидке підвищення цукру в крові);
  • сирі горіхи (волоські, пекан, мигдаль, фундук);
  • бобові (сочевиця і квасоля), оливки і оливкова олія;
  • знежирені молочні продукти;
  • вівсяна каша;
  • з напоїв – вода, зелений чай і негазована мінеральна вода.

Строго заборонені: алкоголь, кава, газовані напої і фруктові соки, напівфабрикати і фастфуд, хлібобулочні вироби і солодощі, будь-яка крупа, окрім вівсянки, соуси і маринади.

Але це ще не все

 

Лікар Перріконе дотримується комплексного підходу. Окрім правильного харчування треба пити досить рідини і займатися спортом.

Щоб наситити шкіру вологою, в день треба випивати 8-10 склянок води або напоїв, багатих антиоксидантами (негазована мінеральна вода або зелений чай).

Фізична активність, що включає ходьбу або біг підтюпцем, силові тренування і вправи на гнучкість потрібні принаймні 4 рази в тиждень по 30-45 хвилин в день.

Плюси і мінуси дієти Ніколаса Перріконе

У цієї дієти багато прихильників, у тому числі й голлівудські зірки.

Серед плюсів дієти вони називають:

  • Здорову втрату ваги. Ліфтинг-дієта дозволяє втрачати вагу повільно, що знижує ризик серйозних захворювань, таких як високий тиск, хвороби серця, діабет. До того ж при швидкій втраті ваги страждає й наша шкіра, яка стає в’ялою і обвислою.
  • Високий вміст продуктів, багатих кислотами омега-3 і антиоксидантами, що добре відіб’ється на шкірі та серці.
  • Хороше самопочуття і бадьорість, спокій і ясний розум.

Але є і критики теорії збереження молодості лікаря Перріконе.

Мінуси:

  • Дієта дорога. Дикий лосось – рідкісна і дорога риба, а в штучно вирощеній рибі можуть міститися антибіотики та інші хімічні речовини.
  • Відчуття голоду між прийомами їжі.
  • Не всі люблять рибу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів