Лікарі назвали 3 овоча, які заважають схудненню

Втрата ваги зазвичай пов’язана зі збільшенням споживання фруктів і овочів, проте солодку картоплю, помідори і шпинат слід їсти з обережністю.

Дієтологи стверджують, що фрукти та овочі є життєво важливим джерелом вітамінів і мінералів. На їхню думку, ці продукти повинні складати трохи більше третини нашого щоденного раціону.

Спочатку цього року, вчені повідомили, що необхідно прагнути до вживання десяти порцій овочів і фруктів в день. Ті, хто дотримувався приписів, зменшили свої шанси померти від серцевого нападу або раку.

Дослідники також виявили, що хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, вважаються особливо корисні.

У той же час, до деяких овочів слід ставитися з обережністю.

Солодка картопля або Батат

Рослина містить поживні речовини, такі як бета-каротин, калій, ніацин, рибофлавін і клітковину, а також вітаміни А, В5 і В6.

Батат містить малу кількість натрію і в ньому менше калорій, ніж в білій картоплі. Проте, у солодкої картоплі дуже високий рівень вуглеводів, що робить її калорійною.

Помідори

Помідори є багатим джерелом вітаміну С, біотину, молібдену і вітаміну К, а також містять велику кількість міді, калію, марганцю, клітковини, бета-каротину, вітаміну В6, фолієвої кислоти, ніацину, вітаміну Е і фосфору.

Але помідори відносяться до сімейства пасльонових. Тому були побоювання, що речовина соланін, яку містять томати, є токсичною і може викликати запалення.

Шпинат

Це багате джерело заліза, але зелений листовий овоч також містить велику кількість вітаміну К, вітаміну А, вітаміну С, кальцію і фолієвої кислоти.

Читайте також: Названо головні ознаки хворих нирок

Однак в його склад входить і щавлева кислота або оксалати, які можуть заважати абсорбції кальцію. Термообробка овочів зазвичай руйнує щавлеву кислоту.

Крім того, якщо оксалати надмірно товщають всередині тіла, вони можуть викликати ризик появи каменів у нирках.

 

Поділись


Новини партнерів