Корисні трави для заварювання чаю

Безсумнівно, звичайний чорний чай, куплений в магазині, не зможе замінити чудовий смак і аромат трав’яного настою. Нижче представлений список п’яти найбільш корисних трав, з яких можна заварювати чай.

Чебрець. Відвар з чебрецю бадьорить. Його називають «ранковим чаєм». Адже якщо почати його пити вранці, то незабаром можна забути про каву. Гілочки чебрецю потрібно залити окропом і настоювати десять хвилин.

Звіробій. Ця трава є відмінним антидепресантом. При заварюванні чаю необхідно використовувати сушені листя, так як свіжий звіробій не має ні запаху, ні смаку. Листя звіробою заливають окропом і настоюють п’ятнадцять хвилин.

М’ята. Відвар з м’яти має приємний смак і аромат. Він використовується як заспокійливий засіб, а також застосовується при головних болях. Листочки м’яти заливаються окропом і настоюють п’ять хвилин.

Ромашка. Ця трава має цілий набір корисних властивостей. Відвар з квіток ромашки можна використовувати як болезаспокійливий засіб. Лікарі рекомендують жінкам вживати чай з ромашки за три дні до початку менструації, щоб зменьшити біль під час критичних днів. Також ромашка застосовується при запаленнях. Однак не варто полоскати горло відваром під час ангіни, так як можна пересушити слизову оболонку, що посилить біль. Ще ромашка є природним антисептиком, а також має заспокійливу дію. Для приготування чудодійного чаю потрібно залити квітки ромашки окропом і залишити для настоювання на десять хвилин.

Мелісса. Ця трава є природним заспокійливим. Вона також корисна для людей, які страждають на гіпертонію. Листя меліси заливаються окропом і настоюють десять хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів