Регулярне споживання цього супу допомагає впоратися з гіпертонією

Регулярне споживання супу гаспачо допомагає впоратися з гіпертонією

До такого висновку прийшов Олександр Медіна-Ремон разом з колегами. Вони досліджували вплив супу на 3995 добровольцях. До речі, раніше вже було встановлено, що помідори, огірки, часник і оливкове масло (важливі інгредієнти супу) позитивно впливають на тиск.

Але дивовижні властивості супу все-таки здивували вчених, адже в ньому є сіль, що провокує підвищення тиску. Однак, судячи з усього, корисні компоненти перекривають ефект солі.

Отже, в супі багато каротину, вітаміну С і поліфенолів. Для оцінки користі були використані статистичні методи логістичної регресії, щоб вирахувати, наскільки можливо знизити ризик гіпертонії. Виявилося, в окремих випадках ризик вдавалося зменшити на 27%.

У майбутньому вчені хочуть дослідити інші страви і продукти, багаті на поліфеноли, з точки зору їх впливу на артеріальний тиск. Швидше за все, дані продукти впливають на оксид азоту, підвищуючи його концентрацію. А відомо, що молекула оксиду азоту розширює судини, зменшуючи тиск.
Джерело

Поділись


Новини партнерів