Лікарі визначили кращу їжу для зміцнення імунітету

Здоров’я імунної системи майже на 70% залежить від стану кишкової мікрофлори, – при цьому клітини кишечника можна змусити активніше підтримувати гарне самопочуття. Ця думка була озвучена вченими з Каліфорнійського університету,вони вважають що потрібно обов’язково вживати волокнисту їжу.

Дослідники з США зробили висновок, що харчові волокна – найкраща їжа для кишкових бактерій. При засвоєнні волокон кишечником виділяється речовини, завдяки якій поліпшуються захисні функції організму.

«Волокниста їжа найбільш краща для бактерій кишечника. При її розщепленні утворюється коротколанцюгові жирні кислоти, які можуть стимулювати рецептори імунних клітин, – це активує антимікробні реакції імунної системи », – наводиться в Science думка вчених.

Перш ніж зробити такий висновок, дослідники вивчали, як взаємодіють в організмі кишкові мікроорганізми, клітини імунної системи і колонціти (клітини слизової оболонки товстого кишечника). За їх словами, захист людини від хвороботворних патогенів залежить у великій мірі від активності бактерій-резидентів, що діють в зв’язці з колонцітами. Коли людина вживає їжу, багату волокнами, клітковиною, колонціти функціонують так, що бактерії-резиденти виявляються максимально захищеними від загибелі.

Читайте також: Як допомогти мозку виробляти гормони щастя: 7 простих звичок

Кращими джерелами харчових волокон є рослинні продукти – ягоди, овочі і фрукти, горіхи.
Джерело

Поділись


Новини партнерів