Які симптоми можуть свідчити про проблеми із серцем у молоді

Серце є одним із життєво важливих органів, від якого залежить здоров’я всього організму. В той же час, саме серце найбільше страждає від неправильного способу життя, шкідливих звичок та поганого харчування. Навіть у 2020 році хвороби серця залишаються основною причиною смерті у всьому світі, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Під час пандемії фахівці виявили, що коронавірус може спричиняти пошкодження серця, при чому як короткочасні, так і довгострокові. Відомо також, що хвороби серця є одним з факторів ризику смерті від коронавірусної інфекції. Попри поширену думку, серцеві хвороби можуть вражати людей будь-якого віку. Тому скільки б років вам не було, до їхніх симптомів потрібно ставитись серйозно.

Ось ознаки серцевих проблем, на які варто звертати увагу навіть молоді:

Дискомфорт у грудях. Будь який дискомфорт у грудях, як то важкість, біль, поколювання, тощо, може бути ознакою серйозних проблем із серцем або судинами, наприклад, закупорення артерій. Тому якщо ви часто відчуваєте дискомфорт у грудях, не зволікаючи зверніться до медиків.

Нудота та печія. Звісно, частіше ці симптоми викликає неправильне харчування або важка вечеря, але якщо ви надто часто з ними стикаєтесь, вони можуть вказувати на хвороби серця. При чому частіше вони з’являються саме в людей молодого віку.

Біль у горлі. Мало хто пов’язує біль у горлі зі здоров’ям серця, але якщо ви відчуваєте біль, що ніби піднімається від грудей до горла, а іноді й до щелепи, це може свідчити саме про негаразди із серцем.

Стомлюваність. Якщо ви швидко стомлюєтесь, хоча рухаєтесь небагато, а також якщо у ви помітили в себе задишку, це сигналізує про те, що ваше серце знаходиться не в найкращому стані.

Хропіння. Хропіння – це дуже поширена проблема, з якою стикається також молодь. Гучне хропіння може бути ознакою апное сну, яке створює додаткове навантаження на серце.

Зміцнення здоров’я серця може бути складним та тривалим процесом. Воно вимагає самодисципліни, здорового харчування, регулярних занять спортом. Молодим людям краще утриматись від куріння та вживання алкоголю, щоб попередити виникнення серцевих хвороб.

Поділись


Новини партнерів