Медики розповіли, в чому небезпека незбираного молока

Діабет другого типу може бути спричинений тим, що організм не виробляє достатньо інсуліну, або ж організм не чутливий до його дії. Не маючи можливості знизити рівень цукру в крові, організм намагається перетворити його на корисну енергію, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Фахівці попереджають, що вживання незбираного молока збільшує ризик розвитку ускладнень від діабету другого типу.

За даними медичного сайту Medical News Today, вживання незбираного молока та приготованих з нього молочних продуктів збільшує рівень холестерину в крові. Високий рівень холестерину – це один з факторів ризику серцевих хвороб.

У тих, хто страждає на діабет, хвороби серця розвиваються частіше, тому їм рекомендують обирати молочні продукти з низьким вмістом жиру. Також вони можуть використовувати рослинну альтернативу, скажімо, соєве молоко, але варто підібрати варіант, який не містить цукру.

Здорова та збалансована дієта допомагає хворим на діабет контролювати рівень глюкози в крові та зменшити ризик виникнення ускладнень. Поки вони контролюють споживання вуглеводів, можуть вживати молоко, йогурти та сир щодня.

Але, оскільки обидва типи діабету збільшують ризик хвороб серця, а діабет другого типу часто супроводжує ожиріння, краще обирати саме молочні продукти з низьким відсотком жирності, оскільки незбиране молоко може ще призвести до зростання рівня холестерину та збільшення ризику хвороб серця.

Також до збільшення рівня цукру в крові може призвести вживання продуктів з високим вмістом вуглеводів, таких як хліб, макарони та випічка.

Такі різкі перепади рівня цукру в крові можуть стати причиною розвитку небезпечних симптомів діабету, а також серйозних ускладнень.

При цьому багато людей можуть навіть не підозрювати, що вони хворі на діабет, оскільки він не завжди негативно впливає на самопочуття.

Поширені симптоми діабету включають постійне відчуття втоми, сильну спрагу та збільшене виділення сечі.

Якщо ви помічаєте в себе такі ознаки, або з інших  причин вважаєте, що можете хворіти на діабет, зверніться до лікаря. Дуже важливо діагностувати його на ранньому етапі, щоб попередити розвиток небезпечних ускладнень.

Поділись


Новини партнерів