Експерт розповів, чи може COVID-19 передаватись через їжу з доставки

Навіть якщо обід, який ви замовили з доставкою додому приготував кухар, заражений коронавірусом, надзвичайно мала імовірність, що ви заразитесь через їжу, пише Жіночий світ з посиланням на Health day.

“Кухні ресторанів можуть бути одним з найбезпечніших місць під час спалаху коронавірусу, оскільки вони вже застосовують суворі гігієнічні протоколи, щоб уникнути захворювань, які можуть передаватись через їжу”, – сказала Паула Кеннон, професор молекулярної мікробіології та імунології з Університету Південної Каліфорнії.

“Навіть якщо хворий кухар чхнув чи кашлянув на вашу страву, є додаткові заходи, який ви можете вжити вдома, щоб убезпечити себе”, – додала професор Кеннон.

Наприклад, новий коронавірус легко вбити теплом. Тому розігрівання їжі і споживання її в гарячому вигляді допоможе вам почуватись безпечніше. Або ж навпаки, купуйте їжу за день-два до того, як її споживати та зберігайте її в холодильнику чи морозилці. Час вбиває вірус так само ефективно, як і тепло.

Якщо вас турбує, що вірус може залишитись на зовнішньому боці контейнерів, у яких доставляють їжу, перекладіть її у власну чисту ємність. Та обов’язково мийте руки перед їжею.

Поділись


Новини партнерів