Експерти розповіли, на яких поверхнях у домі залишається найбільше мікробів

На тлі спалаху коронавірусу медики рекомендують всім якомога частіше мити руки та дотримуватись правил особистої гігієни. Навіть якщо ви не ходите на роботу через карантин, то все одно виходите в крамницю чи аптеку на закупи і можете принести звідти збудник хвороби. Дослідження показали, що коронавірус може жити на різних поверхнях від кількох годин до кількох днів. А крім нього, є й інші, значно більш поширені мікроорганізми, які можуть становити небезпеку для вас і ваших рідних, пише Жіночий світ.

Мікробіолог Джейсон Тетро каже, що найбільш забруднені приміщення у домі – це кухня та ванна кімната. Особливо багато мікробів залишається на ручках шухляд та шафок, витяжках, фасадах і кухонній техніці.

Інші райони будинку та речі, які вимагають ретельного чищення, включають:

  • Пульти дистанційного керування
  • Ігрові контролери
  • Комп’ютерні миші та клавіатури
  • Мобільні телефони
  • Вимикачі
  • Дверні ручки та двері
  • Перила сходів

Беккі Рапінчук, яка започаткувала блог «Чиста мама» та однойменну лінійку продуктів, рекомендує очищувати проблемні місця у домі групами – спершу всі вимикачі, потім всі дверні ручки і т.д. Найкраще працювати за списком. Це дозволить нічого не пропустити і, якщо ви не зможете прибрати увесь дім за один раз, запам’ятати, які місця ви вже обробили.

Обидва експерти радять використовувати і зберігати засоби для прибирання тільки за інструкцією. Ніколи не змішуйте відбілювач з аміаком чи будь-яким іншим миючим засобом. Якщо ви з якихось причин не можете скористатись магазинним засобом, то можете виготовити власний. Для цього змішайте 4 чайні ложки відбілювача з хлором на 1 літр води. Але така суміш підійде не для всіх поверхонь, використовуйте її з обережністю.

З інструментів Рапінчук радить використовувати ганчірки з мікрофібри. Таке прибирання она рекомендує проводити раз на тиждень, якщо тільки вдома немає хворих. У цьому випадку поверхні треба очищувати кожного дня.

Поділись


Новини партнерів