Супрун розповіла, що може захистити українців від коронавірусу краще масок

Уляна Супрун, яка є колишнім міністром охорони здоров’я, розповіла про випадки, коли носіння маски не має особливого сенсу, а також про більш ефективний метод боротьби з коронавірусом COVID -19 за допомогою миття рук.

Відомо, що 12 березня уряд вирішив ввести карантин на території України, який спочатку передбачався до 3 квітня, але після чергового засідання його продовжили до 24 квітня.

Зовсім не дивно, що багато українців задаються питанням про те, який засіб захисту від небезпечного захворювання виявиться найбільш ефективним.

Деякі вважають, що завдяки невпинному носінні масок вдасться убезпечити себе і близьких від коронавірусу COVID-19, але існують думки, які протилежні до цього погляду, одним з яких поділилася Уляна Супрун.

Відзначимо, що схожу інформацію повідомляли у Всесвітній організації здоров’я, відповідно до якої здорова людина не зобов’язана надягати маску, так як останню краще використовувати медичним працівникам, які безпосередньо стикаються з хворими, або ж тим, хто інфікований.

Проте, Уляна Супрун вважає, під час карантинного періоду не можна випробовувати повну впевненість в тому, кого наздогнав коронавірус COVID-19, а кого ні, адже у хворих можуть і не проявлятися симптоми.

Також Уляна вважає, що носіння маски на вулиці зовсім не є обов’язковим, за умови дотримання дистанції.

Від себе колишній міністр охорони здоров’я додала, що при походах в магазин вона часом торкається до всякого роду поверхонь, але при цьому не чіпає своє обличчя, щоб не ризикувати здоров’ям.

Після завершення покупок Уляна Супрун використовує антисептик, миє руки, розставляє продукти і знову миє руки. Вона вважає, що часте і ретельне миття рук є однією з найважливіших речей в умовах карантину.

“Але маски не є достатнім захистом. Я бачу, як люди пхають пальці під маску, торкаються обличчя, або не змінюють їх регулярно. Тоді їм це не допоможе. Або шиють зараз маски з тканини, яка пропускає краплі і вірус. Зараз виходить, що люди сприймають маску як якийсь талісман або оберіг. “У мене маска, значить не захворію”. Але це не так “, – додала Уляна Супрун.

Джерело

Поділись


Новини партнерів