Медики назвали симптом, який вказує на розвиток інфаркту

Вкрай важливо прислухатися до свого організму, щоб уникнути біди.

Фахівці з Німецького фонду серця назвали несподіваний симптом, який може говорити про те, що у людини незабаром станеться серцевий напад .

Кардіологи заявили, що даним симптомом є біль в ногах.

Наприклад, якщо при ходьбі у людини починають боліти гомілки, а при зупинці біль проходить, то необхідно звернутися до медиків для обстеження серцево-судинної системи.

Також має насторожити оніміння ноги під час того, як людина лежить на ліжку, а після того, як вона опустить ногу, оніміння проходить.

За словами лікарів, дані симптоми свідчать про наявність у пацієнта атеросклерозу судин нижніх кінцівок. В судинах відкладається кальцій, що загрожує для організму.

Якщо раніше інфаркти траплялися у старшого покоління, то зараз навіть у 30-річної людини можлива зупинка серця. Тому вкрай важливо прислухатися до свого організму, щоб уникнути біди.

Серед основних ознак наближення інфаркту виділяють біль в лівій частині грудини, яка не проходить навіть після прийняття ліків, зростаюча задишка, посиніння губ, раптовий біль в животі, а також його здуття, холодний піт, страх, біль в лівій руці, плечі, лопатці і навіть зубний біль.

При появі основних симптомів необхідно без зволікання викликати швидку допомогу навіть, якщо біль незначна. Тільки вчасно надана допомога може врятувати життя людині, тому відразу ж телефонуйте в швидку!

Джерело

Поділись


Новини партнерів