Медики назвали найнебезпечніші сорти меду

Медики попередили про те, що всіма улюблений мед є не тільки корисним, але в деяких випадках має властивості, небезпечні для здоров’я і життя людини.

Мед з давніх часів вважається мало не лікарським препаратом, тому його вживають в профілактичних цілях, а також при лікуванні багатьох захворювань. Цей продукт має антибактеріальні властивості, протимікробну, протипухлинну і антиоксидантну дію. За допомогою меду традиційна і альтернативна медицина лікує інфекції горла, астму, запальні процеси на шкірі, туберкульоз, виразки і багато інших захворювань.

Однак медики вважають, що незважаючи на безліч корисних речовин, які входять до складу меду, не всі його сорти однаково корисні.

Йдеться про липовий, квітковий, гречаний і деяких інший мед.

Справа в тому, що рослини, з яких бджоли збирають пилок, можуть бути потенційно небезпечними для людини.

Також в липовому меді міститься ферезол, який дуже корисний при знезараженні ран, проте згубно впливає на організм людини з поганим згортанням крові, що може викликати кровотечі.

Квітковий мед корисний, проте згубний для алергіків і людей з серцево-судинними захворюваннями.

Гречаний мед категорично протипоказаний діабетикам, тому що складається наполовину з фруктози і глюкози, що загрожує важкими наслідками при його вживанні.

Тому медики рекомендують вживати мед дуже обережно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів