Експерти розповіли, хто рідше хворіє на рак і чому

Багато людей страждають від ракових захворювань, які, на жаль, діагностуються на останніх етапах свого розвитку. Але лікарям вдалося визначити, яка група крові найстійкіша до таких хвороб.

Так, лікарі з Каролінського інституту (Швеція) змогли визначити групу крові, яка є найстійкішою до ракових захворювань. Як виявилося, що це друга група крові. Її власники мають найменші ризики захворіти будь-яким видом раку. А ось люди, у яких перша група крові, як раз знаходяться в зоні ризику. Тому саме їм потрібні регулярні медичні обстеження. Не варто про це забувати, бо такі запобіжні заходи допоможуть зберегти здоров’я і життя.

Також експерти прийшли до думки, що головними фактором розвитку ракових захворювань в організмі є зловживання шкідливими звичками. Зокрема, це куріння і алкоголь. Тому лікарі настійно рекомендують від них відмовитися. Також варто звернути свою увагу на свій раціон харчування. Найчастіше багато шкідливих продуктів також можуть викликати рак.

Йдеться про фаст-фудах і напівфабрикати, а також про копчену, солодку і сильно солону їжу. Краще віддати перевагу здоровій їжі, яка готується вдома. Не варто забувати про спорт і прогулянки на свіжому повітрі. Вони також допоможуть убезпечити організм від небезпечних захворювань. У тому числі і від раку.

І, звичайно ж, не варто забувати про регулярні обстеження у лікарів, які допоможуть виявити хворобу на перших етапах її розвитку, коли вона ще піддається терапії. Адже рак на останніх стадіях розвитку практично не піддається лікуванню. Про це завжди варто пам’ятати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів