Знизити тиск: які продукти щодня потрібно вживати гіпертонікам

Як заявили китайські вчені, відтепер можна сміливо стверджувати, що фрукти та овочі допоможуть знизити тиск. У них присутній кверцетин. Особливо багато його в цибулі. Попередні дослідження, в яких вивчалися властивості кверцетину, показували, що він може впливати на гальмування процесів старіння, зміцнює імунну систему.

Фахівці з Південного медичного університету в Китаї опублікували нові відомості про те, що допоможе знизити тиск, в журналі “Nutrition Reviews” – так що це справжнє дослідження. Вчені проаналізували результати 17 експериментів, в яких брали участь 886 чоловік. У всіх дослідженнях оцінювався вплив кверцетину на артеріальний тиск і рівень глюкози.

В результаті наукові фахівці констатували, що прийом кверцетину допомагає не просто, а відчутно знизити артеріальний тиск. Цей ефект пов’язаний з дією квертеціну на стан холестеринових відкладень в артеріях. Учасники, які використовували кверцетин протягом восьми тижнів або більше, продемонстрували значно змінені рівні так званого холестерину ліпопротеїнів високої щільності. Їм вдалося знизити тиск.

Джерело

Поділись


Новини партнерів