Фахівці розповіли як звичайні курячі яйця можуть вберегти нас від інсульту

Автори масштабного дослідження стверджують: найпростіший спосіб профілактики інсульту – з’їдати в день лише одне куряче яйце.

Інсульт – смертельно небезпечне захворювання, яке щорічно забирає життя мільйонів людей. Лікарі попереджають: щоб знизити ризик хвороби, треба контролювати рівень кров’яного тиску, відмовитися від куріння, займатися спортом і обов’язково правильно харчуватися.

Автори дослідження, опублікованого у виданні Heart, стверджують: найпростіше, що ми можемо зробити для профілактики інсульту – це з’їдати одне яйце в день. Повідомляє Жіночий Світ

Дослідники протягом 9 років аналізували стан здоров’я півмільйона людей і помітили, що ті, хто щодня з’їдали хоча б одне куряче яйце, в результаті на 11% знижували ризик хвороб серця і на 26% – ризик інсульту.

Автори дослідження вважають, що такий ефект пов’язаний зі здатністю яєць підвищувати рівень здорового холестерину, що захищає серце, а також допомагає виводити з організму «шкідливий» холестерин. Крім того, яйця багаті білком, який допомагає знизити рівень цукру в крові і підтримувати здорову вагу, що теж знижує небезпеку інсульту.

Поділись


Новини партнерів