Що можна знайти в супермаркеті для корисного перекусу?

Якщо ви стали на шлях правильного харчування, то в супермаркеті будете себе почувати, швидше за все, як в тилу ворога, адже в ньому навіть продукти з маркуванням «Еко», «Фітнес» або «Хелфа» можуть бути перенасичені кондитерським жиром, цукром і борошном .

Щоб не покласти в ваш візок шкідливі здоров’ю й фігурі продукти, ми склали список корисних перекусів, які можна знайти в супермаркеті, і доповнили їх рекомендаціями щодо складу.

Морська капуста

Морська капуста – продукт на любителя. Але варіант, безумовно, корисний і дієтичний. У рослині міститься велика кількість клітковини, йоду, вітамінів, заліза та інших корисних речовин. Краще уникати в складі цукру і оцту, але якщо альтернативи немає, то можна і промити морську капусту водою.

Сухофрукти

Перекусити також дуже корисно курагою, чорносливом, сушеним ананасом або родзинками. У них містяться незамінні джерела енергії, вони добре втамовують голод, покращують травлення і перешкоджають утворенню зайвої ваги. Якщо говорити про курагу, то, чим гірше вона буде виглядати, тим краще. Тому що для гарного вигляду її обробляють діоксидом сірки, і краще пошукати продукт без цього консерванту.

Йогурт з гарбузовим насінням

Краще віддавати перевагу звичайному йогурту без наповнювача. Якщо, наприклад, порівняти з вишневим, то вийде, що обсяг однаковий, але в ньому майже в два рази більше вуглеводів за рахунок цукру.

Насіння дієтологи рекомендують включати в щоденний раціон. Вони містять клітковину, вітаміни, мінерали та численні антиоксиданти для зміцнення здоров’я. Насіння багате на мононенасичені жирні кислоти, такими як олеїнова кислота, яка допомагає знизити рівень поганого холестерину.

Важливо звернути увагу на те, щоб насіння не було оброблене термічно. Тобто для лікування і підтримки здоров’я підходять тільки просушене насіння. А підсмажене, приправлене сіллю і підсилювачами смаку не підходять, оскільки половина корисних речовин в них втрачено.

Квашена капуста

Для травлення дуже корисна квашена капуста. Це ферментований продукт, в його заквасці брали участь бактерії. В процесі бродіння капуста збагачується кислотами – оцтовою і молочною. Остання здатна ліквідувати кишкову паличку та інші небезпечні бактерії. Крім того, вона є полівітаміном. Всього одна ложка капусти додасть організму добову порцію вітаміну К, а 150 грамів такого продукту досить, щоб заповнити денну потребу людини у вітаміні С. Вона багата клітковиною, тому сприяє травному процесу, покращує мікрофлору кишечника і може служити профілактикою виразки.

Грецькі горіхи

Незважаючи на те, що ці горіхи містять досить багато жирів, вони рекомендуються на перекуси, так як є цінним джерелом білка і мінеральних речовин. Приблизно 1/4 склянки досить, щоб вгамувати голод без шкоди для фігури і без ризику появи зайвої ваги.

Оливки

Беріть баночку з оливками без роздумів. Вони містять більше 100 активних речовин, які знижують ризик серцево-судинних захворювань і зменшують рівень холестерину. Швидко відновлюють сили при стресах і перевтомі. Всього десять оливок в день нададуть допомогу в боротьбі із зайвою вагою і в’ялою шкірою.

Банани

Особливо підходять при інтенсивній розумовій і фізичній роботі. Містять фосфор, який допомагає думати. Банани заспокоюють хворі нерви, підвищують настрій, призводять в тонус психоемоційний стан людини і збільшують розумову і фізичну витривалість.

Гіркий шоколад

Гіркий шоколад необхідно вибирати з вмістом какао в районі 70%. Він поживний і добре втамовує голод. Однак треба знати міру, тому що одна плитка шоколаду за кількістю калорій дорівнює повноцінному обіду. Какао терте краще, ніж какао-порошок, тому що останній, швидше за все, залишковий продукт на виробництві, більш дешевий матеріал. При вивченні складу зверніть увагу, щоб цукор був на другому місці і було присутнє какао-масло. Цей інгредієнт найдорожчий і вказує на якість шоколаду.

Бутерброди з цільнозернового хліба із зеленню і сиром

Золотий склад хлібців – цільне зерно пшениці. Аналогічно і в інших видах: гречаних, рисових, кукурудзяних. Хлібці не повинні бути з борошна, вони повинні бути зі злаків.

Тунець у власному соці

Читайте склад на банці, в ній повинні бути тільки риба, вода і сіль. У олії краще не брати, тому що дуже жирний і калорійний. В томатному соку теж, там є цукор, крохмаль. Іншу рибу розглядати можна, наприклад, горбушу, але тунець поживніше і містить велику кількість білка.

Поділись


Новини партнерів