Зима – не завада: дієтолог розповіла, як схуднути в холодну пору року

Схуднення взимку дається з особливою складністю: холод, більшість часу вдома, де постійно тягне з’їсти щось смачненьке, та й рухатися ми починаємо чи не наполовину менше, ніж влітку. Однак зима – не завада розпрощатися з зайвою вагою, досить лише правильно організувати свій раціон.

Дієтолог Вікторія Савицька зауважує, що фрукти та овочі підвищують імунітет, що особливо актуально в осінньо-зимовий період.

“Щоб отримати максимальну користь, бажано вибирати те, що росте у вашому регіоні, втім сезонні фрукти в раціоні також вітаються. Науково доведено, що додавання в раціон темно-зелених овочів і фруктів, — брокколі, шпинату, яблук, ківі, авокадо, фейхоа, а також помаранчевих — апельсина, мандарина, моркви, гарбуза, манго, сприяє схудненню”, – стверджує фахівець.

Повноцінний раціон взимку повинен складатися з овочів, фруктів й інших корисних продуктів. До того ж, овочі і фрукти зеленого і оранжевого кольорів швидше за інших прискорюють метаболізм, що сприяє схудненню.

“Взимку в нашому раціоні щодня повинно бути не менше 500 грамів свіжих овочів, зелені і фруктів. Вони менш калорійні, ніж продукти тваринного походження, однак більш корисні і не менш поживні”, – зазначила Савицька.

Овочі та фрукти містять необхідні організму корисні речовини, а також волокна і клітковину, які допомагають більш швидкому переварюванню їжі і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів, овочі і фрукти прекрасно зміцнюють імунітет і сприяють виробленню так званих гормонів щастя.

Дієтологи також рекомендують включати в раціон свіжу зелень — вона сприяє швидкому насиченню і нормалізує обмінні процеси в організмі. В процесі схуднення зелень повинна бути на вашому столі щодня. Наприклад, у кропі калорій, жирів і поганих вуглеводів так мало, що їх можна не рахувати і їсти цю зелень скільки заманеться.

Джерело

Поділись


Новини партнерів