Вчені назвали їжу, яка врятує від раку

Вчені назвали речовини, вживання яких призводить до зниження кількості ракових клітин.

Вони перерахували їх, нагадавши, в більшості випадків онкологічні захворювання можна запобігти, якщо правильно харчуватися і стежити за фізичним станом.

Для тих, хто турбується про здоров’я потрібно вживати продукти, що містять селен. Він у великих кількостях міститься в бразильських горіхах, фісташках, капусті, картоплі, скумбрії і нежирній яловичині. Речовина не тільки виводить небезпечні токсини, а й гальмує ріст пухлини, знижуючи ризик смерті до 50%.

Схожий ефект має і кверцетин, наявний в помідорах, винограді і яблуках.

Для профілактики раку простати і печінки, а також калоректального раку, потрібно заповнювати запаси вітаміну D. Якщо ж підібрати правильну дозу вітаміну C, можна знищувати клітини злоякісних пухлин.

Вже давно науковцям відомі корисні властивості куркуми. Вона багата куркуміном, який допомагає при раку передміхурової та молочної залози, прямої кишки і кісток. У виноградних кісточках є проантоціаніди. Вони не тільки знижують швидкість росту онкологічних клітин, але і допомагають зберегти печінку під час хіміотерапії.

Не менш дієвою речовиною є олеокантал, наявний в оливковій олії. Вчені в експерименті встановили, що ця сполука при прямому введенні в ракові клітини, вбиває їх за 30 хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів