Як заснути за дві хвилини: метод військових пілотів 

Дуже часто люди не можуть заснути через нерви, напругу або хвилювання перед важливою подією. Це дуже впливає на загальний стан організму, особливо, якщо потрібно рано вставати, пише Жіночий Світ. Під час війни американські льотчики розробили систему, яка допоможе заснути за все за дві хвилини. У цій статті ми розповімо про всі дії по порядку.

Послідовність дій називається метод Бада Вінтера. Він був лейтенантом ВМС, а до цього працював футбольним тренером і допомагав спортсменам розслабляти м’язи. Під час Другої світової льотчики через недосипання допускали фатальні помилки, тоді керівництво армії США вирішило розробити нову систему засипання, завдяки якій пілоти могли заснути в будь-якому місці, положенні і за будь-яких обставин.

Виберіть зручну позу

Якщо ви лежите в ліжку, то нічого вибирати не треба. Ця порада підходить для тих, хто намагається заснути в аеропорту, автобусі, машині або іншому неприродному положенні. Сядьте і відкиньте спинку, наприклад, або підкладіть під голову спеціальну подушку.

Розслабте обличчя

Цей момент вважається ключовим у всьому процесі. На нашому обличчі дуже багато м’язів, які постійно перебувають у русі. Часто вони посилають сигнали організму про хвилювання або стрес. Намагайтеся максимально розслабити очі, вилиці і щелепу.

Опустіть плечі і руки

Після обличчя потрібно розслабити і інші м’язи. У більшості людей напруга накопичується саме в шиї і плечах. Якщо у вас не виходить просто розслабити їх, спробуйте перенапружити, і тоді вони самі перейдуть в природне положення. На цьому етапі буде зроблена половина роботи.

Розслабте ноги

Після верхньої частини тіла потрібно зосередитися на нижній. Точніше, навпаки, розслабити її. Прямуйте зверху вниз: спочатку квадрицепси, потім ікри, а потім ступні. Правшам варто починати з правого боку, а лівшам – з лівого.

Перестаньте думати на 10 секунд

Коли ви розслабили своє тіло і обличчя, потрібно переходити в мозок. Намагайтеся не думати про стрес або хвилювання. Сам Вінтер пропонував уявляти таку картину: ви лежите в каное, що пливе по спокійному озеру, і дивитеся на небо, а в вухах у вас тільки шум води. Намагайтеся думати про це максимально чітко, щоб ваші інші думки не порушували розслаблення. Або уявіть, що лежите в чорному гамаку, а навколо вас чорний порожній простір. Деяким допомагає повторювати в голові протягом десяти секунд фразу: “Не думай”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів