Медики розповіли до якого віку можна пити молоко

Як відомо, людина істота ссавець. З раннього дитинства дітей вигодовують молоком, а потім ще напихають молочними кашами, стверджуючи, що вони корисні.

Так ось, медики, якраз вважають трохи інакше. Вони, кажуть, що, так, молоко корисне але тільки до певного віку, після якого, молоко може привести до проблем з серцем.

Вчені вивчили вплив молока на організм людини в залежності від його віку. Виявилося, що є вікова категорія людей, яким потрібно обмежити вживання цього продукту.

Правда, мова йде тільки про жирне молоко. Як стверджують фахівці, молоко корисне для молодих і здорових людей. І поки організм здоровий і повний сил, жирність продукту не має ніякого значення. Користь молока полягає в наступному. Воно піднімає імунітет, зміцнює кістки, насичує організм білками, мінералами і вітамінами.

Однак жирне молоко вчені не рекомендують пити тим людям, у яких є проблеми з печінкою, шлунково-кишковим трактом і підшлунковою залозою. Таким людям потрібно пити нежирне або знежирене молоко.

Тепер, що стосується віку. Тут ситуація така. Вчені зазначає, що до 30 років при повному здоров’ї можна пити молоко будь-якої жирності. Але ось після 30 всім рекомендується перейти на знежирену молочну продукцію. Це необхідно для профілактики хвороб судин і серця, адже саме жирні продукти стають причиною, наприклад, атеросклерозу.

А ось людям після 50-ти років вчені взагалі не рекомендують пити жирне молоко, так як воно, на їхню думку, тільки збільшить ризик серцево-судинних захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів