Фахівці розповіли, які продукти не можна заморожувати

Далеко не всі продукти можна зберігати замороженими в холодильнику. Які ж продукти не можна заморожувати?

Яйця

Яєчна шкаралупа прекрасно зберігає вміст від зовнішнього впливу, але не від перепаду температур. В результаті заморожування шкаралупа може тріснути і дати вхід всередину шкідливим бактеріям. Також яйце втрачає свою структуру і смак.

Молочка

З молочки небажано заморожувати йогурти, кефір, сметану, різні м’які сири. Його ніжна повітряна консистенція після розморожування загубиться.

Майонез та інші соуси

Соуси на основі крохмалю, борошна та яєць після розморожування, як правило, розшаровуються на складові частини, змінюють свою структуру і будуть непридатними до вживання в їжу, та й просто несмачними.

Овочі з високим вмістом вологи

Велика кількість води, що міститься в деяких овочах, призводить до того, що після розморожування вона випливає з таких продуктів, позбавляючи їх колишньої консистенції, вітамінів, смаку і приємного зовнішнього вигляду. Наприклад, огірки, помідори, латук, салат, редиска, редька, картопля, капуста, а також цибуля і часник.

Соковиті ягоди

Водянисті, переспілі, підбиті, м’які – ось які ягоди не можна заморожувати. З цих міркувань не рекомендується морозити полуницю, малину, кавуни, оскільки високий відсоток вологи, що міститься в них, при розморожуванні робить їх зовсім непривабливими, безформними, кашоподібними, без смаку і навіть без запаху.

Консерви

Консервація за правилами зберігання не передбачає температуру заморозки. Замерзаючи, рідина в бляшанці розширюється і може розірвати банку. Такий продукт слід тримати в прохолодній коморі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів