Численні дослідження доводять шкоду червоного м’яса. А от онкологи з Оксфордського університету виявили, що вживання курки та іншого білого м’яса теж шкодить здоров’ю.
З 2014 по 2016 рік експерти стежили за станом здоров’я 475 тисяч британців у віці 37–73 років, пише The Times.
Вченим вдалося виявити зв’язок між вживанням курки і розвитком негоджкінської лімфоми.
Крім того, вживання курячого м’яса збільшувало ймовірність виникнення раку простати у чоловіків, а також меланоми у людей обох статей.
Ризик виникнення пухлин підвищувався при споживанні від 30 грамів білого м’яса в день.
До білого м’яса відносять:
1. Пташине м’ясо:
- Курятина
- Індичатина
- Гусятина
- Качатина
2. М’ясо диких птахів:
- М’ясо дикої качки
- М’ясо фазана
- М’ясо куріпки
- Страусятина
- Перепелятина
- Голуб’ятина